Τα Γιάννενα στόλισαν για τα Χριστούγεννα το πιο παράξενο δέντρο

9 Δεκεμβρίου, 20176:52 ΜΜ
More videos

Αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο. Και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Απογοητευμένοι είναι -για μία ακόμη φορά- οι πολίτες στα Γιάννενα, με αφορμή το “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο” που επέλεξε η δημοτική αρχή για να κοσμήσει την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Οι κάτοικοι της πόλης που παρατήρησαν το “δέντρο” αντέδρασαν από αμήχανα μέχρι και επικριτικά. Κι αυτό γιατί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, δεν είναι ούτε χριστουγεννιάτικο, ούτε… δέντρο.Κάθε πέρσι και καλύτερα! Ή μήπως όχι;

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που το «δέντρο» στα Γιάννενα διχάζει αφού οι κάτοικοι των Ιωννίνων έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και στο παρελθόν με στολισμούς τουλάχιστον αμφιλεγόμενους όπως: 

‘Η ακόμα και: 

O Πύργος του Τάτλιν και η εξήγηση

Το φετινό «δέντρο» της κεντρικής πλατείας, κατασκεύασαν σπουδαστές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας ευχαρίστησε. «Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές για την ιδέα που είχαν και τη συνεργασία που είχαμε. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να δίνουν στην πόλη στην οποία φοιτούν και να συμμετέχουν ενεργά», είπε ο δήμαρχος.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπήτσικας ήταν αυτός που ανέλαβε να εξηγήσει τα πώς και τα γιατί της ερμηνείας-κατασκευής μέσω γραπτής του δήλωσης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο κ. Μπήτσικας έδωσε έμφαση στην καλλιτεχνική επανερμηνεία του Πύργου του Τάτλιν, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της τέχνης τον 20ο αιώνα, ενώ προσέδωσε στην όλη κατασκευή μια παιχνιδιάρικη διάθεση, παραπέμποντας στα παιχνίδια κατασκευών meccano. «Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες» αναφέρει.

Με πληροφορίες από epirusintypos-iepirusnews

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News