Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
διάφοραΤα gadgets που έκλεψαν καρδιές

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές

Μεγάλη εξάπλωση γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια οι πλατφόρμες διαδικτυακής µικροχρηµατοδότησης ή αλλιώς τα «crowdfunding» sites.

Μέσω ιστοτόπων, όπως τα διάσημα Kickstarter και Indiegogo, άνθρωποι είδαν τις ιδέες τους να γίνονται πράξη με την οικονομική συνεισφορά του κόσμου. Οι ιδέες αυτές μπορεί να είναι από οικιακά προϊόντα μέχρι ολόκληρες ταινίες και από έξυπνα gadgets μέχρι φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Οι δημιουργοί πρέπει απλά να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, χρησιμοποιώντας κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο και να ορίσουν ένα ελάχιστο ποσό-στόχο προς επίτευξη. Κατόπιν οι χρήστες του διαδικτύου θα αποφανθούν εάν κάθε ιδέα αξίζει τον κόπο και θα συνεισφέρουν στη χρηματοδότησή της.

Αναρίθμητες ιστορίες επιτυχίες ξεκίνησαν μέσα από crowdfunding sites, με δημιουργούς να βλέπουν το στόχο που είχαν θέσει να υπερκαλύπτεται μέχρι και σε ποσοστό που ξεπέρναγε το 1.000%.

Παρακάτω θα δούμε τα 10 κορυφαία gadgets που κέρδισαν καρδιές σε Kickstarter και Indiegogo και έπεισαν πολλούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία όσον αφορά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν…

Ας σημειωθεί ότι αφήνουμε στην άκρη λογισμικά, ταινίες, videogames και άλλα projects που επίσης κατάφεραν να υπερκαλύψουν το στόχο, και επικεντρωνόμαστε σε προϊόντα από τον κόσμο της τεχνολογίας.

  • Oculus Rift – Kickstarter – 2.448.138 δολάρια (αρχικός στόχος: 250.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (1)

Ίσως το πιο διάσημο προϊόν που ξεκίνησε από το Kickstarter, το κράνος εικονικής πραγματικότητας, Oculus Rift, μπορεί να έγινε ευρέως γνωστό όταν μαζί του «ασχολήθηκε» το Facebook, εξαγοράζοντας την εταιρεία ανάπτυξης, όμως ούτε καν πλησιάζει στην κορυφή των projects με τη μεγαλύτερη επιτυχία. Παρόλα αυτά, αποτελεί μια γνήσια ιστορία επιτυχίας, καθώς η ιδέα ενός κράνους εικονικής πραγματικότητας αγκαλιάστηκε από την gaming κοινότητα που προσέφερε σε διάστημα 30 ημερών, 2.437.429 δολάρια, έναντι του στόχου των «μόλις» 250.000 δολαρίων. Το Rift λαμβάνει τα δεδομένα από την οθόνη του υπολογιστή ή την τηλεόραση και δίνει την αίσθηση μιας 3D εικονικής πραγματικότητας, με μεγάλο πλεονέκτημα το διευρυμένο πεδίο όρασης και την εξάλειψη της καθυστέρησης (latency) στη μεταφορά της εικόνας από την πηγή.

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (2)

  • SKULLY AR-1 – Indiegogo – 2.448.138 δολάρια (αρχικός στόχος: 250.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (3)

Το διαφημιζόμενο ως το «εξυπνότερο κράνος μοτοσυκλέτας στον κόσμο», εξοπλίζεται με ενσωματωμένη στη ζελατίνα του κράνους οθόνη, κάμερα για να έχουμε εικόνα από όσα γίνονται πίσω μας και πλοήγηση μέσω GPS. Επιπλέον η ζελατίνα του κράνους είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αντέχει τις γρατζουνιές και να μην θολώνει, εξασφαλίζοντας έτσι άψογη ορατότητα. Φυσικά, το «έξυπνο» κράνος συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth και ενσωματώνει ηχεία και μικρόφωνο για κλήσεις, αλλά και για ακρόαση μουσικής.

  • SCiO – Kickstarter – 2.762.571 δολάρια (αρχικός στόχος: 200.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (4)

Οι δημιουργοί μιλούσαν για μια «έκτη αίσθηση στην τσέπη μας», προκειμένου να πείσουν το κοινό να καταθέσει τη συνδρομή του στην ανάπτυξη ενός μοριακού αισθητήρα τσέπης! Και πράγματι το πέτυχαν αφού όπως φαίνεται υπήρχαν αρκετοί που θα ήθελαν να μπορούν να σκανάρουν κάθε τι που μας περιβάλει και να λαμβάνουν πληροφορίες για τη σύστασή του στο κινητό τους. Το φασματόμετρο SCiO μπορεί να σκανάρει φαγητά, φάρμακα, φυτά και άλλα αντικείμενα και κατόπιν να προβάλει πληροφορίες για αυτά μέσω εφαρμογής.

  • Form 1 – Kickstarter – 2.945.885 δολάρια (αρχικός στόχος: 100.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (5)

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής Form 1 αποτελεί -σύμφωνα με τους δημιουργούς- μια οικονομική, υψηλής ανάλυσης εκτυπωτική μηχανή για επαγγελματίες. Σε αντίθεση με άλλο μοντέλο που βρίσκεται πιο ψηλά στη λίστα, ο Form 1 δεν αποτελεί μια budget λύση, καθώς στόχος του είναι η υψηλής ποιότητας εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων με ασύγκριτη τελειότητα και λεπτομέρεια.

  • The Dash – Kickstarter – 3.401.361 δολάρια (αρχικός στόχος: 50.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (6)

Τα ακουστικά του μέλλοντος, αναζήτησαν χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter και κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 3 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά 1.304% τον αρχικό στόχο! Τα αδιάβροχα ακουστικά δεν προορίζονται μόνο για να ακούμε μουσική από το smarpthone με το οποίο συνδέονται ασύρματα (αν και αυτό το κάνουν με εξαιρετική ποιότητα). Με κόστος 299 δολάρια, ο χρήστης αποκτά επιπλέον ένα αυτόνομο media player καθώς και αισθητήρες για την παρακολούθηση των κινήσεων ενώ γυμναζόμαστε. Μάλιστα, τα Dash μπορούν να ελεγχθούν μόνο με κινήσεις των χεριών, ενώ διαθέτουν εξαιρετικά εργονομικό σχεδιασμό και είναι πάνλαφρα.

  • The Micro – Kickstarter – 3.401.361 δολάρια (αρχικός στόχος: 50.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (7)

Ένας ακόμη τρισδιάστατος εκτυπωτής φιγουράρει στη λίστα με τα gadgets που συγκέντρωσαν τα περισσότερα χρήματα σε crowdfunding sites, μόνο που έχει αντίθετη στόχευση. Ο εκτυπωτής Micro φιλοδοξεί να κάνει εύκολη και προσιτή για τον καθένα την τρισδιάστατη εκτύπωση, με ένα μηχάνημα με ασύγκριτα χαμηλό κόστος. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, πρόκειται για τον πιο φτηνό 3D εκτυπωτή που φτάνει συναρμολογημένος στον καταναλωτή, κοστίζοντας μόλις 199 δολάρια, ενώ είναι εξαιρετικά μικρός και πρακτικός.

  • Pono music – Kickstarter – 6.225.354 δολάρια (αρχικός στόχος: 800.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (8)

Ο γνωστός τραγουδιστής Neil Young είπε να δώσει ένα τέλος στα MP3 players με κακή ποιότητα ήχου και έτσι ηγήθηκε της προσπάθειας για τη δημιουργία του Pono, ενός τριγωνικού MP3, που δεν επεμβαίνει στο αρχικό ηχογράφημα με φίλτρα. Αντίθετα, μετατρέπει τον ψηφιακό ήχο σε αναλογικό μέσω του ESS ES9018 chip δίνοντας τη δυνατότητα «η μουσική να ακούγεται όπως θέλει ο καλλιτέχνης που την ηχογράφησε», είχε εξηγήσει ο Young. Αν και η τιμή του player είναι τσουχτερή (399 δολάρια), αυτό δεν εμπόδισε πολλούς να πιστέψουν στην ιδέα του καλλιτέχνη και να σπεύσουν να καταθέσουν τον οβολό τους για την υλοποίηση του σχεδίου.

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (9)

  • OUYA – Kickstarter – 8.596.474 δολάρια (αρχικός στόχος: 950.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (10)

Στόχος του OUYA ήταν, σύμφωνα με το δημιουργό, «να ανοίξει την τελευταία πλατφόρμα που παρέμενε κλειστή: την τηλεόραση». Επρόκειτο για μια κονσόλα, βασισμένη σε λογισμικό Android, με ιδιαίτερα προσιτή τιμή (99 δολάρια). Αν και διέθετε καλά για την τιμή τεχνικά χαρακτηριστικά, στόχος των δημιουργών δεν ήταν τα εντυπωσιακά γραφικά, αλλά ο σχεδιασμός όμορφων -έστω και σε διασδιάστατη μορφή- παιχνιδιών. Έτσι, έδωσαν τα «κλειδιά» της συσκευής σε κάθε φέρελπι δημιουργό, κάνοντας εύκολο το «ξεβίδιασμα» του μηχανήματος και επιτρέποντας την εγκατάσταση άλλου λογισμικού, χωρίς συνέπειες για την εγγύηση.

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (11)

  • Pebble – Kickstarter – 10.266.845 δολάρια (αρχικός στόχος: 100.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (12)

Το Pebble ξεκίνησε αυτό που έμελε να φέρει την επανάσταση με τα «έξυπνα» ρολόγια, πίσω στο 2012, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατ. δολάρια και σημειώνοντας ρεκόρ που κράτησε για δύο χρόνια. «Το Pebble είναι ένα παραμετροποιήσιμο ρολόι. Κατεβάστε νέες ταπετσαρίες, χρησιμοποιήστε εφαρμογές σπορ και γυμναστικής και λάβετε ειδοποιήσεις από το τηλέφωνό σας», δήλωναν οι δημιουργοί για να κινητοποιήσουν τα πλήθη. Για παράδειγμα, ένας ποδηλάτης μπορούσε να συνδέει το ρολόι με το κινητό του και να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα μέσω GPS που θα εμφανίζονταν στην οθόνη του Pebble, όπως την ταχύτητα που κινείται, την απόσταση που έχει διανύσει και το μέσο όρο της ταχύτητάς του. Επιπλέον, η οθόνη του έξυπνου ρολογιού εμφανίζει ειδοποιήσεις όπως την ταυτότητα του καλούντος, τη λήψη email ή μηνυμάτων σε Facebook και Twitter κτλ.

  • The Coolest Cooler – Kickstarter – 13.285.226 δολάρια (αρχικός στόχος: 50.000 δολάρια)

Τα gadgets που έκλεψαν καρδιές (13)

Το νούμερο 1 προϊόν στο Kickstarter που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο, ήταν ένα φορητό ψυγειάκι! Ωστόσο, για να συγκεντρώσει 13.285.226 δολάρια έναντι του αρχικού στόχου των 50.000 δολαρίων, κάτι παραπάνω θα έπρεπε να κάνει από το να κρατά παγωμένες τις μπύρες. Και πράγματι, εκτός από παγωμένες μπύρες, χυμούς ή οτιδήποτε άλλο, ενσωματώνει ένα επαναφορτιζόμενο μπλέντερ για να ετοιμάζετε τα κοκτέιλ σας, αδιάβροχα ηχεία Bluetooth, φορτιστή USB, φωτισμό LED, ειδικές ρόδες για να μην κολλάει στην άμμο, ειδική επιφάνεια κοπής, χερούλια για να το σέρνεται άνετα, έξυπνα σχεδιασμένο χώρο για πιάτα και μαχαίρια καθώς και ειδικό ανοιχτήρι για μπύρες! Με λίγα λόγια, το απόλυτο gadget για πάρτυ εκτός σπιτιού!

Πηγή: Newsbeast.gr

Τα πιο σημαντικά