Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
υγείαΤα φυτά κατά του κρυώματος και της αϋπνίας που χρειάζεστε στο υπνοδωμάτιό...

Τα φυτά κατά του κρυώματος και της αϋπνίας που χρειάζεστε στο υπνοδωμάτιό σας σύμφωνα με την NASA

Μπορεί να φαίνονται ωραία στον κήπο μας, αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούμε να αποκομίσουμε πολλά οφέλη για την υγεία μας, αν μεταφέρουμε τα φυτά μας μέσα στο σπίτι.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία και τον ύπνο μας, αν βάλουμε μερικά φυτά δίπλα στο κομοδίνο μας.

Η παρουσία φυτών μειώνει το άγχος και βοηθά στην απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάποια φυτά, όπως η αλόη, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και τον ύπνο μας, αν τα βάλουμε πάνω στο κομοδίνο μας.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 721

Το Elle Decor και το The Joy of Plants έκαναν μια έρευνα μαζί με την NASA και το Αμερικάνικο κολέγιο για να καθορίσουν ποια φυτά ταιριάζουν καλύτερα στην κρεβατοκάμαρά μας και ποια οφέλη έχουν για την υγεία μας.

1.Φοίνικας Αρέκα: αυτός ο φοίνικας είναι αποτελεσματικός στο να απομακρύνει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι είναι ιδανικός για όσους είναι επιρρεπείς σε κρυώματα, καθώς ανανεώνει τον αέρα.

2. Αλόη: η αλόη έχει χαρακτηριστεί από την NASA ως ένα από τα καλύτερα φυτά για την ανανέωση του αέρα. Η αλόη απελευθερώνει οξυγόνο καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, κάνοντας ιδανική την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου. Επίσης, καταπολεμά το βενζόλιο (το οποίο βρίσκεται στα απορρυπαντικά και τα πλαστικά) και τη φορμαλδεΰδη, έτσι ώστε να διατηρείται καθαρός ο αέρας.

3. Κισσός: ερευνητές από το κολέγιο Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας διαπίστωσαν ότι ο αγγλικός κισσός αφαιρεί το 78% της μούχλας που μεταφέρεται από τον αέρα μέσα σε 12 ώρες.

Ο φοίνικας αρέκα (αριστερά) είναι ένα από τα καλύτερα φυτά που μπορούμε να έχουμε στο υπνοδωμάτιό μας. Ο κισσός (δεξιά) μπορεί να απομακρύνει το 78% της μούχλας που μεταφέρεται από τον αέρα μέσα σε 12 ώρες.

49521e32132111f967b48c4aa9eafb06 2

4. Φοίνικας ρομπελίνι: αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και στην απομάκρυνση των εσωτερικών ατμοσφαιρικών ρύπων και ειδικά του ξυλόλιου.

5. Φτέρη της Βοστώνης: αυτό το ωραίο φυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης.

6. Αγλαόνημα: αυτό το φυτό είναι πολύ βολικό, καθώς μεγαλώνει ακόμα και σε μέρη του σπιτιού που δεν έχει καλό φωτισμό. Το καλύτερο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός απομακρύνει περισσότερες τοξίνες.

7. Σπαθίφυλλο: αυτό το ωραίο φυτό μπορεί να καθαρίσει και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα κατά 60%. Επίσης, απορροφά την μούχλα μέσα από τα φύλλα του και την χρησιμοποιεί ως δική του τροφή.

8. Χλωρόφυτο: αυτό το φυτό μεγαλώνει πολύ γρήγορα και μπορεί να απομακρύνει μέχρι και το 90% των τοξινών από τον αέρα στο υπνοδωμάτιό σας σε μόλις δύο ημέρες. Ιδανικό για άτομα με αλλεργία στην σκόνη.

9. Ραφίς: Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά για τον καθαρισμό του αέρα από την φορμαλδεΰδη, την αμμωνία, το ξυλόλιο και το τολουόλιο.

10. Μπενζαμίνη: αυτό το φυτό είναι ιδανικό για την απομάκρυνση των ρύπων που εκπέμπονται από τα χαλιά και τα έπιπλα, όπως η φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο.

[dailymail]

Τα πιο σημαντικά