Τα επεισόδια της Κερατέας έγιναν βιντεοπαιχνίδι στο εξωτερικό

10 Δεκεμβρίου, 2017 9:04 ΠΜ
More videos

Tα εκτεταμένα επεισόδια στην Κερατέα, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, έγιναν… βιντεοπαιχνίδι! Πρόκειται για το «Riot – Civil Unrest», το οποίο τοποθετεί τον παίκτη στην «καρδιά» των βίαιων διαδηλώσεων που έχουν λάβει χώρα σε διάφορα μέρη του πλανήτη, στον 21ο αιώνα. Το παιχνίδι βγήκε σε κυκλοφορία στις 6 Δεκεμβρίου.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης:

Ο παίκτης ελέγχει ομάδες διαδηλωτών σε διάφορα -ιδιαίτερα ρεαλιστικά και ιστορικά ακριβή, όπως παρατηρήσαμε- σενάρια συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής. Έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μολότοφ (και… ενισχυμένες!), πέτρες, να βάζει τους διαδηλωτές να μάχονται σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ, και να αξιοποιεί διάφορες τακτικές προκειμένου να απωθήσει τους αστυνομικούς -ή να κρατήσει το συγκεκριμένο έδαφος- ώστε να περάσει στην επόμενη πίστα.

Το ‘Άπαρτο Κάστρο’ στη λεωφόρο Λαυρίου… Αποτέλεσε το κυριότερο πεδίο των συγκρούσεων, και τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων της Κερατέας που αντιστάθηκαν -και πέτυχαν- την αποσύρση του σχεδίου για κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρ

Προς το παρόν στο παιχνίδι υπάρχουν τέσσερις καμπάνιες: Στην Ισπανία (το κίνημα των Indignados), στην Αίγυπτο (Αραβική Άνοιξη), στην Ελλάδα (Κερατέα) και στην Ιταλία (No Tav). Σημειωτέον… Όποιος τερματίσει τα σενάρια της Κερατέας έχει μπόνους πίστα… την πλατεία Συντάγματος.

Ελέγχετε τους διαδηλωτές στη λεωφόρο Λαυρίου και αξιοποιώντας μολότοφ και άλλα αντικείμενα, καλείστε να απωθήσετε τους αστυνομικούς…

Οι σχεδιαστές του παιχνίδιου θυμούνται τα ορύγματα που είχαν δημιουργήσει οι διαδηλωτές στη λεωφόρο Λαυρίου, ώστε να αποκόψουν την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων…

Υπάρχει πίστα με τα επεισόδια μέσα στην πόλη, όπως πράγματι συνέβη σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις. Ως αποτέλεσμα των χημικών που ρίφθησαν ακόμη και σε αυλές σπιτιών, μια έγκυος γυναίκα είχε αποβάλλει…

 

Οι διαδηλωτές πρέπει να αντέξουν τα χημικά και να μην οπισθοχωρήσουν ούτε ένα μέτρο, ενώ τα ΜΑΤ τους επιτίθενται…

Η άλλη πλευρά, στη λεωφόρο Λαυρίου, με τις κλούβες και τις αύρες των ΜΑΤ…

Σε μία περίπτωση, ομάδα… ‘κομμάντο’ κατοίκων ανέβηκαν κρυφά στο Οβριόκαστρο και έδιωξαν από εκεί τους αστυνομικούς, για ένα βράδυ… Στο παιχνίδι μπορείτε να πάρετε τον ρόλο τους!

Σημαντικός στην Κερατέα ήταν και ο ρόλος του Τύπου… Κυρίως λόγω της απουσίας κάλυψης των πρωτοφανών γεγονότων, από τη μεγαλύτερη μερίδα των παραδοσιακών μέσων.

Υπό προϋποθέσεις, ο παίκτης μπορεί να φωνάξει τους δημοσιογράφους! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να… χαλαρώσουν την καταστολή εναντίον τους, καθώς τους γράφουν οι κάμερες!

Τα καταφέρατε και κρατήσατε ‘όρθια’ την Κερατέα; Ετοιμαστείτε για νέες προκλήσεις στην πλατεία Συντάγματος

[news247] [zougla]

Ακολουθήστε μας στο facebook: