Τα ελληνικά σοκολατάκια που έχουν τρελάνει τον Λευκό Οίκο!

28 Φεβρουαρίου, 2015 2:56 ΜΜ
More videos

Μία σοκολατοποιία με υπογραφή ελληνική κάνει θραύση στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της γεύονται ακόμα και στο Λευκό Οίκο.

Πίσω από την επιτυχημένη Zoe’s Chocolate κρύβονται τα αδέρφια Τσουκάτου με μακρά ιστορία στην σοκολάτα.

Ο 35χρονος Παντελής, η 33χρονη Ζωή και ο 25χρονος Πέτρος αποφάσισαν να συνεχίσουν την οικογενειακή επιχείρηση. Οπως εξηγούν μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, οι προπαππούδες τους παρασκεύαζαν χειροποίητες σοκολάτες και τους πούλαγαν με το καροτσάκι τους στη Βαλτιμόρη και όταν η επιχείρηση μεγάλωσε, ο πατέρας τους ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σοκολατοποιίας.

Παρόλο που τα τρία αδέρφια έχουν σπουδάσει σε τομείς εντελώς άσχετους με τη ζαχαροπλαστική, το 2007 αποφάσισαν να επιστρέψουν στους γονείς τους στην Πενσιλβάνια και να συνεχίσουν την παράδοση.

Τα σοκολατάκια της Ζωής έχουν λάβει δύο φορές τη διάκριση Good Food Awards και έχουν γίνει δημοφιλή στις ΗΠΑ, ενώ δέχονται παραγγελίες από τον Λευκό Οίκο, τα Οσκαρ, τα βραβεία ΕΜΜΥ, ακόμα και τη Σύνοδο του G8.

Χαρακτηριστικό τους είναι οι εκπληκτικές γεύσεις με ελληνικά και αμερικανικά παραδοσιακά στοιχεία: μέλι, ξηροί καρποί, ελληνικό γιαούρτι, αλλά και μηλόπιτα, που είναι η αγαπημένη των Αμερικανών και υλικά βιολογικά από τοπικούς παραγωγούς.

IMG_5457 maxresdefault zoes-truffles-and-bars IMG_5455 ZoesChocolate7sk