Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΤα Ελληνικά καπνά απογειώνονται και οι πολυεθνικές... κλαίνε!

Τα Ελληνικά καπνά απογειώνονται και οι πολυεθνικές… κλαίνε!

Ο Αμερικάνικος κολοσσός Philip Morris [με Παπαστράτο] βρίσκεται πιο κάτω από την εταιρία Καρέλιας. Πράγμα που σημαίνει ότι η Ελληνική καπνοβιομηχανία βρέθηκε στην κορυφή από τότε που η Παπαστράτος πέρασε στον έλεγχο της αμερικανικής πολυεθνικής.

Η εταιρία Καρέλιας λοιπόν έφτασε στα 193,4 εκ. ευρώ και η Παπαστράτος [Philip Morris] στα 162 εκ. ευρώ. Αν ψαχουλέψουμε τα αρχεία θα δούμε ότι πριν τρία μόλις χρόνια η εταιρία Παπαστράτος είχε τζίρο 245 εκ. ευρώ και η εταιρία Καρέλιας 151 εκ. ευρώ.

Επίσης η εταιρία Παπαστράτος επί τρία χρόνια δηλώνει οικονομικές ζημιές: Το 2013 είχε ζημίες 13,781 εκατ. ευρώ, το 2012 ζημιές 1,526 εκατ. ευρώ και ζημιές 17,327 εκατ. ευρώ το 2011.

Την ίδια στιγμή η εταιρία Καρέλιας είχε κέρδη περίπου 165 εκ ευρώ αποδίδοντας τεράστια ποσά φόρου στο δημόσιο πέρα από την καπνική φορολογία και τον ΦΠΑ. Επίσης είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που φροντίζουν τους εργαζομένους τους, σαν να ήταν οικογένεια. Όχι μόνο δεν απολύει, αλλά δίνει και αυξήσεις.

Μην ξεχνάμε ότι από τις συνεχείς ζημιές του περίφημου… ξένου επενδυτή, που ονομάζεται Philip Morris, το ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ έχει φορολογικά έσοδα. Και κατά τα άλλα κάποιοι πανηγυρίζουν για τις επενδύσεις της Philip Morris στην Ελλάδα και τις υποσχέσεις τους ότι θα αγοράσουν καπνά από τους έλληνες παραγωγούς.

karelia1
Γι’ αυτό το λέω και το ξαναλέω –έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Πρέπει να καταναλώνουμε Ελληνικά προϊόντα, όχι προϊόντα ξένων συμφερόντων. Μόνο έτσι θα βγούμε από το αδιέξοδο και θα καταπολεμήσουμε και την ανεργία.
karelia3
via

Τα πιο σημαντικά