Τα δύο φαγητά που απαγορεύεται διά ροπάλου να φάει έξω η βασιλική οικογένεια

4 Απριλίου, 2018 11:44 ΜΜ
More videos

Ο κατάλογος των δύσκολων πρωτοκόλλων που πρέπει να ακολουθεί η βασιλική οικογένεια σε καθημερινή βάση είναι πραγματικά πολύ μεγάλος.

Κι ενώ πολλοί μπορεί να υποθέσουν ότι μπορούν να απολαύσουν το φαγητό που επιθυμούν με ένα μόνο τους νεύμα, υπάρχουν στην πραγματικότητα κανόνες που τίθενται αυστηρά σε ισχύ και που περιγράφουν τι επιτρέπεται να φάει σε εξόδους της η βασιλική οικογένεια, αλλά και σε ξένες χώρες.

Αυτές οι αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές έχουν καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας από αυτούς δε θα βιώσει μία στομαχική διαταραχή όσο βρίσκεται έξω. Όποιος έχει υποστεί ποτέ τροφική δηλητηρίαση στο εξωτερικό θα είναι σε θέση να σας πει ότι είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο όταν δεν είστε περιτριγυρισμένοι από τις ανέσεις του σπιτιού σας.

Έτσι, φαίνεται λογικό πως η βασιλική οικογένεια θέλει να εξαλείψει κάθε τέτοια πιθανότητα.

Σύμφωνα με το BBC, μια ομάδα τροφίμων που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν να καταναλώνουν όταν είναι έξω είναι τα οστρακοειδή.

Αυτό, φυσικά, οφείλεται στο γεγονός πως τα οστρακοειδή είναι γνωστό ότι σας θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης όταν καταναλώνονται ωμά.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε πως όταν ένα άτομο καταναλώσει ένα ωμό στρείδι που περιέχει vibrio, ένα βακτήριο που υπάρχει στα παράκτια ύδατα, τότε αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να αναπτύξει μια ασθένεια που λέγεται vibriosis.

Μια άλλη κατηγορία τροφίμων που η βασιλική οικογένεια συνήθως αποφεύγει να φάει ενώ ταξιδεύει είναι το ωμό κρέας.

Το 2005, η δίαιτα «ωμού κρέατος» ήταν πολύ δημοφιλής με διασημότητες όπως η Ούμα Θέρμαν και η Ντέμι Μουρ να πίνουν νερό στο όνομά της.