Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
διεθνήΤα χημικά των αντικολλητικών τηγανιών μπορούν να μειώσουν το μέγεθος του αντρικού...

Τα χημικά των αντικολλητικών τηγανιών μπορούν να μειώσουν το μέγεθος του αντρικού πέους

Οι άντρες θα μπορούσαν να έχουν έως και 1,5 εκατοστό μικρότερο πέος από το συνηθισμένο αν οι γονείς τους είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα χημικών που χρησιμοποιούνται στα αντικολλητικά τηγάνια.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κάποια χημικά που ονομάζονται PFCs μπορούν να επηρεάσουν τις αρσενικές ορμόνες και να επηρεάσουν σημαντικά τα γεννητικά όργανα και να τα κάνουν πιο μικρά και πιο λεπτά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην μήτρα αφού αυτά τα χημικά μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τους έφηβους.

Αυτά τα χημικά που βρέθηκαν και στα αδιάβροχα ρούχα και στις αντικολλητικές συσκευασίες των τροφίμων μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Επίσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι νεαροί άνδρες που μεγάλωσαν σε περιοχή μολυσμένη με PFCs έχουν πέη 12.5% μικρότερα 6.3% λεπτότερα από τους υγιείς άντρες.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Πάντοβα στην Ιταλία έκαναν αυτή την διαπίστωση αφού μέτρησαν τα πέη 383 αντρών με μέσο όρο ηλικίας 18 ετών. 

3a19c46e366ade54428bcf4f114fc970

Η Πάντοβα βρίσκεται κοντά στην Βενετία είναι μια από τις 4 περιοχές στον κόσμο που είναι γνωστές για τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης PFC, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την επικάλυψη Teflon μέχρι που καταργήθηκε το 2013.

Οι χημικές ουσίες που ονομάζονται επίσημα υπερφθοροαλκυλές ενώσεις είναι επικίνδυνες για την υγεία και στην πόλη Dordrecht της Ολλανδίας, στην Σαντόνγκ της Κίνας και στην δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Οι Ιταλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτές οι χημικές ουσίες δεσμεύουν τους υποδοχείς τεστοστερόνης και μειώνουν τα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης που χρησιμοποιείται στο σώμα.

920258f939047c056dcc37e9a422704b

Κατά συνέπεια οι άντρες μεγαλώνουν με μεγαλύτερα πέη, λιγότερο υγιή και ευκίνητα σπερματοζωάρια και μικρότερη απόσταση μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού, το οποίο είναι ένδειξη χαμηλής γονιμότητας.

[dailymail]

Τα πιο σημαντικά