Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ψυχολογίαΤα 9 διακριτικά σημάδια ότι μια γυναίκα σας βρίσκει πολύ ελκυστικό, σύμφωνα...

Τα 9 διακριτικά σημάδια ότι μια γυναίκα σας βρίσκει πολύ ελκυστικό, σύμφωνα με την ψυχολογία

H έλξη μιας γυναίκας για έναν άνδρα, μπορεί να μη είναι πάντα προφανής. Η ψυχολογία ωστόσο, έχει ρίξει φως σε κάποια διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι μια γυναίκα τρέφει συναισθήματα για κάποιον άνδρα.

Όταν μια γυναίκα βρίσκει έναν άνδρα ακαταμάχητο, θα εκφράσει την έλξη της μέσα από κάποιες διακριτικές συμπεριφορές που, μπορείτε ν’ αναγνωρίσετε, μόνο αν τις έχετε παρατηρήσει.

Τα 9 διακριτικά σημάδια

  • Παρατεταμένο βλέμμα
  • Συχνό άγγιγμα
  • Καθρεφτίζει τις κινήσεις σας
  • Ξεκινά τη συζήτηση
  • Σας κάνει κομπλιμέντα
  • Θυμάται μικρές λεπτομέρειες
  • Γελά με τα αστεία σας
  • Δείχνει περιέργεια για τη ζωή σας
  • Ψάχνει αφορμές να είναι κοντά σας

Παρατεταμένο  βλέμμα

Τα μάτια δεν θεωρούνται τυχαία ο καθρέπτης της ψυχής.

Όσον αφορά την έλξη δύο ανθρώπων, το βλέμμα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Σύμφωνα με την ψυχολογία, όταν μια γυναίκα θεωρεί κάποιον άνδρα ελκυστικό, είναι πιθανό να τον κοιτάει παρατεταμένα.

Δεν πρόκειται για μια τυχαία ματιά, αλλά ένα έντονο, παρατεταμένο και γεμάτο νόημα βλέμμα.

Η οπτική επαφή είναι ένα ισχυρό εργαλείο της μη λεκτικής επικοινωνίας και μπορεί ν’ αποκαλύψει τα συναισθήματα κάποιου. Δείχνει ενδιαφέρον και έλξη.

Αν παρατηρήσετε μια γυναίκα να σας κοιτάει έντονα ίσως, σε συνδυασμό με άλλες ενδείξεις, να σημαίνει ότι σας βρίσκει γοητευτικό. Πάντως, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα -μπορεί απλώς να της θυμίζετε κάποιον.

Συχνό άγγιγμα

Όταν μια γυναίκα που αισθάνεται έλξη για κάποιον άνδρα, θέλει να τον αγγίζει.

Οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι τα συχνά και τυχαία «αγγίγματα» μπορεί να είναι ενδείξεις που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα σας θεωρεί ελκυστικό.

Το άγγιγμα είναι ο τρόπος της να καταλύσει τα εμπόδια και να έρθει πιο κοντά σας.

Αν παρατηρήσετε ότι μια γυναίκα αναζητά αφορμές για να σας αγγίζει, μπορείτε να το θεωρήσετε σημάδι της έλξης που αισθάνεται για εσάς. Βέβαια, οι συνθήκες έχουν μεγάλη σημασία, καθώς δεν μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα από ένα και μόνο σημάδι.

Καθρεφτίζει τις κινήσεις σας

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σημάδι που, όταν αρχίσετε να το προσέχετε, θα εκπλαγείτε. Το καθρέφτισμα των κινήσεων είναι μια ασυνείδητη ενέργεια και παρατηρείται όταν μια γυναίκα που αισθάνεται έλξη, αρχίζει ασυναίσθητα ν’ αντιγράφει τη γλώσσα του σώματος, τις κινήσεις, ακόμη και τον τρόπο ομιλίας του άνδρα που την ενδιαφέρει.

Ασφαλώς, η συμπεριφορά αυτή δεν αποτελεί αποκλειστικότητα των γυναικών: όλοι οι άνθρωποι έχουν την τάση ν’ αντιγράφουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων με τους οποίους θέλουν ν’ αναπτύξουν μια στενή σχέση.

Η αντιγραφή των κινήσεων είναι ένας υποσυνείδητος τρόπος, μέσα από τον οποίο εκφράζεται η επιθυμία για τη δημιουργία μιας σχέσης με κάποιον.

Είναι ένας σιωπηρός κώδικας που μαρτυρά πως «είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος». Το καθρέφτισμα των κινήσεων, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να ερμηνευθεί ως σημάδι έλξης και ενδιαφέροντος.

Ξεκινά τη συζήτηση

Η επιδίωξη της επικοινωνίας μπορεί να εκφράσει πολλά για το επίπεδο ενδιαφέροντος κάποιου. Μια γυναίκα που νιώθει έλξη για εσάς, μπορεί να επιδιώκει να ξεκινήσει κουβέντα μαζί σας.

Ίσως να σας ρωτάει πως ήταν η μέρα σας, να θέλει να μάθει τα ενδιαφέροντά σας, ή να μοιράζεται κάτι προσωπικό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε γυναίκα που επιχειρεί να σας μιλήσει, νιώθει και έλξη για εσάς.

Αν ωστόσο, παρατηρήσετε ότι θέλει διαρκώς να είναι κοντά σας και επιδιώκει κουβέντα, αυτό συνιστά ένδειξη ότι μπορεί να σας βρίσκει γοητευτικό.

Σας κάνει κομπλιμέντα

Αν δέχεστε συχνά κομπλιμέντα από μια γυναίκα, ίσως να το κάνει επειδή σας βρίσκει γοητευτικό. Οι φιλοφρονήσεις μπορεί ν’ αφορούν την εμφάνιση και την προσωπικότητά σας, ή ακόμη και τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας.

Βέβαια, η ειλικρίνεια κάνει το κομπλιμέντο να ξεχωρίζει.

Ένα αυθόρμητο και πηγαίο κομπλιμέντο διακρίνεται από τη γενικόλογη και ίσως βεβιασμένη φιλοφρόνηση. Μην υποτιμήσετε ένα κομπλιμέντο που θα εισπράξετε από μια γυναίκα, καθώς μέσα από αυτό μπορεί να εκδηλώνει την έλξη της για εσάς.

Όπως πάντα, οι περιστάσεις έχουν καταλυτικό ρόλο στην ασφαλή συναγωγή συμπερασμάτων  καθώς ένα κομπλιμέντο μπορεί να προέρχεται από ευγενική διάθεση.

Θυμάται μικρές λεπτομέρειες

Οι πολυάσχολες ζωές όλων μας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να θυμόμαστε λεπτομέρειες για κάθε άνθρωπο που γνωρίζουμε.

Όταν όμως κάποιος μας τραβάει το ενδιαφέρον και μας κεντρίζει την προσοχή, είναι πιθανότερο να θυμόμαστε περισσότερα για τον ίδιο και τη ζωή του.

Μια γυναίκα που ενδιαφέρεται και σας βρίσκει γοητευτικό, θυμάται και τις μικρές λεπτομέρειες που έχετε αναφέρει σε συζητήσεις σας.

Μπορεί να θυμάται το αγαπημένο σας βιβλίο ή ένα ανέκδοτο που της είχατε πει καιρό πριν.

Με αυτό σας δείχνει ότι όχι μόνο σας ακούει προσεκτικά, αλλά και ότι σας σκέφτεται όταν δεν είστε μαζί. Είναι ο τρόπος της να σας δείξει ότι σας εκτιμά και σας βρίσκει ξεχωριστό.

Γελά με τα αστεία σας

Μια γυναίκα που σας βρίσκει γοητευτικό, είναι πιθανό να γελά με τ’ αστεία σας ακόμη και αν δεν είναι τόσο πετυχημένα.

Δεν το κάνει από ευγένεια, αλλά επειδή την έλκετε. Είναι γεγονός ότι, όταν μια γυναίκα θέλει έναν άνδρα, θα γελά με τ’ αστεία του. Βέβαια, σημασία έχουν και οι περιστάσεις, καθώς μπορεί να γελά επειδή νιώθει άνετα μαζί σας, ή επειδή είστε φίλοι.

Δείχνει περιέργεια για τη ζωή σας

Όσο περισσότερο αρέσετε σε μια γυναίκα, τόσο πιο πολλά πράγματα θα ενδιαφέρεται να μάθει για εσάς. Έτσι, θα ρωτάει για το παρελθόν σας, τα ενδιαφέροντα και τα μελλοντικά σας σχέδια.

Η περιέργειά της μαρτυρά ότι θέλει να σας μάθει καλύτερα. Δεν την ενδιαφέρει απλώς να περάσει τον χρόνο της αλλά θέλει να σας καταλάβει και να μάθει πράγματα για εσάς.

Όταν μια γυναίκα σας κάνει ουσιαστικές ερωτήσεις και ακούει με προσοχή τις απαντήσεις σας, το κάνει επειδή σας βρίσκει ελκυστικό. Προσοχή βέβαια, μην μπερδέψετε την ευγένεια με το ερωτικό ενδιαφέρον.

Ψάχνει αφορμές να είναι κοντά σας

Μια γυναίκα ψάχνει αφορμές να είναι κοντά στον άνδρα που την ενδιαφέρει.

Μπορεί να εμφανίζεται απροσδόκητα εκεί που ξέρει ότι συχνάζετε, ή μπορεί να θέλει να ξεκινήσει τα ίδια χόμπι με εσάς. Συνειδητά δηλαδή, επιλέγει να περάσει χρόνο μαζί σας με σκοπό να σας γνωρίσει καλύτερα.

Οι συνεπείς της προσπάθειες να σας πλησιάσει είναι ισχυρές ενδείξεις ότι της αρέσετε. Με τον τρόπο της,  σας δείχνει ότι χαίρεται τη συντροφιά σας, ότι σας βρίσκει γοητευτικό.

Τελικές σκέψεις: Η σημασία της σύνδεσης

Οι 9 αυτές απλές κινήσεις μαρτυρούν ότι μία γυναίκα σας βρίσκει γοητευτικό και θέλει να δημιουργήσει μια σύνδεση ανάμεσά σας. Κάθε παρατεταμένο της βλέμμα, άγγιγμα ή γέλιο, είναι ένας σιωπηρός κώδικας που εκφράζει το ενδιαφέρον της. Το κλειδί βρίσκεται στην αναγνώριση των σημαδιών αυτών, καθώς και στις προθέσεις που αυτά κρύβουν.

Άλλωστε, η έλξη είναι ζήτημα αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης, και το κυριότερο, θέλησης.  Τα σημάδια αυτά είναι απλές ενδείξεις της γοητείας που μπορεί ν’ ασκείτε σε μια γυναίκα.

Τα πιο σημαντικά