Τα 5 μυστικά για να διαρκέσει μια σχέση για πάντα

24 Απριλίου, 2015 1:10 ΠΜ
More videos

Oλοι νιώθουν μια βαθιά επιθυμία να χτίσουν μια σχέση αγάπης, ωστόσο δεν ξέρουν πώς να την κάνουν να διαρκέσει. Το στοιχείο-κλειδί λέγεται «σεβασμός»., Σε όλα τα επίπεδα.

Είναι το στοιχείο εκείνο, που όταν μια σχέση διαλύεται, είναι το πρώτο που έχει χαθεί. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν στα ζευγάρια να επικεντρώνονται, από την πρώτη στιγμή, στη δημιουργία ατμόσφαιρας σεβασμού. Αυτός είναι που θα κάνει και όλα τα υπόλοιπα ζωτικά στοιχεία μιας σχέσης, όπως η εμπιστοσύνη, η οικειότητα, το πάθος και η αγάπη να «ανθίσουν».

Ακολουθούν πέντε πρακτικοί τρόποι από τη Lexi Soulios, που μπορούν να κάνουν το σεβασμό να «ανθίσει»:

Πάρτε τη ζωή σας σοβαρά

Υγεία, οικονομικά, καριέρα, ψυχική και συναισθηματική ευεξία είναι δική σας ευθύνη και όχι του συντρόφου σας, να λειτουργούν σωστά. Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι εναπόκειται σε δικές σας πρωτοβουλίες το να βρίσκεται η ζωή σας σε καλό δρόμο.

Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας

Αυτό σημαίνει ότι λέμε «ευχαριστώ» στον σύντροφό μας ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα που μας προσφέρει. Και αυτό γιατί πολύ εύκολα μπορεί να θεωρήσει τον άλλον δεδομένο. Αυτή η μικρή λέξη, το «ευχαριστώ» βοηθά κυρίως αυτόν που το λέει να θυμάται και να αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι αυτό που του προσφέρει ο άλλος.

Να είστε αληθινοί

Είναι καλό, όταν προκύπτουν προβλήματα μεταξύ του ζευγαριού να αποφεύγονται τα… δράματα. Να αποφεύγονται να «εκτοξεύονται» κουβέντες για τις οποίες μετά από λίγο είναι σίγουρο ότι αυτός που της είπε θα μετανιώνει. Είναι προτιμότερο, σε τέτοιες περιπτώσεις, να λέει την αλήθεια και έπειτα να απομονώνεται μέχρι να συνέλθει. Να εκφράζει δηλαδή το τι νιώθει, εκνευρισμό, θυμό και οτιδήποτε άλλο και να ζητάει λίγο χρόνο με τον εαυτό του.

Εστιάστε σε αυτό που σέβεστε στον σύντροφό σας

Είναι η δουλειά του, είναι η συμπόνοια που δείχνει για τα πάντα, είναι το ότι είναι καλός πατέρας; Οτι και να είναι αυτό, θα πρέπει να είναι το στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάζει ο άλλος. Και αυτό γιατί έτσι θα αρχίσει να τον θαυμάζει, να τον εκτιμά και να βρίσκει και νέα πράγματα που θα τον κάνουν να νιώθει υπερηφάνεια για εκείνον.

Αποδεχθείτε ότι ο σύντρόφός σας έχει τις δικές του ανάγκες

Ακριβώς όπως και εσείς και εκείνος χρειάζεται συναισθηματική και σωματική ασφάλεια, τακτική επαφή, αναγνώριση, χρόνο για τον εαυτό του και τόσα άλλα. Οταν κάποιος ξοδεύει πολύ χρόνο με τον άλλον, μπορεί να ξεχνά ότι ο άλλος είναι ξεχωριστό άτομο με δικές του ανάγκες. Αυτό, από την άλλη, δεν σημαίνει ότι βάζουμε και τις ανάγκες του άλλου πάνω από τις δικές μας. Χρειάζεται «συνεργασία» για να ευδοκιμήσει μια σχέση.

ie/eharmony
Ακολουθήστε μας στο facebook: