Τα 17 πιο σημαντικά γεγονότα που σκοπεύουν να γίνουν μέχρι το 2050

19 Οκτωβρίου, 20174:03 ΜΜ
More videos

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος φυσικός για να προβλέψει το μέλλον. Μερικές φορές, είναι αρκετό απλά να αναλύσουμε το παρόν.

Δείτε παρακάτω 17 γεγονότα που θα συμβούν μέχρι το 2050.

2019: θα εμφανιστούν καινούργιες χώρες στον χάρτη

© Google Maps

Η νήσος Μπουγκαϊνβίλ είναι τυπικά η Αυτόνομη Περιφέρεια της Παπούα Νέας Γουινέας. Ωστόσο, το 2019 μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος, αλλά μόνο αν ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.  Η Νέα Καληδονία, η οποία είναι τώρα μέρος της Γαλλίας, μπορεί και αυτή να γίνει χωριστή χώρα.

2020: θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο

© Ammar shaker/Wikipedia Commons   © AFP/EAST NEWS

Σήμερα το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο είναι το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, αλλά αυτό το ρεκόρ θα σπάσει το 2020. Τότε, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του πύργου Jeddah στην Σαουδική Αραβία ύψους 1.000 μέτρων.

2020: θα ανοίξει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

© Graham Grable/Wikipedia Commons   © NASA/Wikipedia Commons

Η Bigelow Aerospace σκοπεύει να εκτοξεύσει ένα διαστημόπλοιο που θα χρησιμεύσει ως ξενοδοχείο για τους ανθρώπους από την γη.

2024: Ο πύραυλος SpaceX θα πάει στον Άρη

© AFP/EAST NEWS

Η SpaceX, η εταιρία που ίδρυσε ο Έλον Μασκ το 2002, σκοπεύει να στείλει ένα διαστημόπλοιο στον κόκκινο πλανήτη. Αργότερα, θέλει να στείλει και τους πρώτους ανθρώπους.

2025: Ο πληθυσμός της γης θα είναι 8 δισεκατομμύρια

© Yan bo – Imaginechina/FOTOLINK/EAST NEWS

Σύμφωνα με υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών μέχρι το 2025 ο πληθυσμός της γης θα είναι 8 δισεκατομμύρια και μέχρι το 2050 10 δισεκατομμύρια.

2026: θα ολοκληρωθεί η Σαγράδα Φαμίλια στην Βαρκελώνη

© Aflo Images/ East News

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού ξεκίνησε το 1883. Το κυριότερο πρόβλημα είναι οι ειδικές πέτρες που χρειάζονται για τον σχεδιασμό και οι οποίες χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

2028: η Βενετία μπορεί να γίνει μη κατοικήσιμη

© Polaris/East News

Δεν σημαίνει ότι θα βυθιστεί τελείως κάτω από την επιφάνεια του νερού, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι το επίπεδο του νερού θα ανέβει τόσο πολύ, που θα είναι αδύνατον να συνεχίσει να κατοικείται.

2029: Ο αστεροειδής Apophis θα έρθει σε απόσταση 38.398 χιλιομέτρων από την γη

© NASA/JPL-Caltech/UCAL/MPS/DLR/IDA   © NASA / eyevine/EAST NEWS

Οι πρώτοι υπολογισμοί έδειχναν ότι οι πιθανότητες ο αστεροειδής να χτυπήσει την γη ήταν μόλις 2.7%. Ωστόσο, αργότερα αυτό αποκλείστηκε.

2030: Η περιοχή του πάγου της Αρκτικής θα είναι εξαιρετικά μικρή

© NASA

Οι πάγοι της Αρκτικής μειώνονται δραματικά. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ο Αρκτικός Ωκεανός θα λιώσει τελείως κατά τη θερινή περίοδο πριν από το τέλος του 21ου αιώνα.

2033: Θα ξεκινήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και το όνομά της θα είναι “Aurora”

© Wikipedia Commons

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος επικεντρώνεται στη μελέτη της σελήνης, του Άρη και των αστεροειδών. Περιλαμβάνει αυτόματες και επανδρωμένες πτήσεις. Πριν στείλουν ανθρώπους στον Άρη, θα στείλουν ένα φορτίο για να αναπτύξουν τεχνολογίες προσγείωσης και επιστροφής στη Γη.

2035: Η κβαντική τηλεμεταφορά θα συμβεί στη Ρωσία

© EAST NEWS

Δεν μιλάμε για στιγμιαία τηλεμεταφορά πραγματικών αντικειμένων στον χώρο. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο σύστημα επικοινωνίας που θα μεταφέρει την πολωμένη κατάσταση των φωτονίων στον χώρο.

2036: Οι ανιχνευτές θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην έρευνα του συστήματος του Άλφα Κενταύρου

© imago/Future Image/EAST NEWS   © AFP/EAST NEWS

Το πρότζεκτ Breakthrough Starshot θα στείλει ένα στόλο διαστημόπλοια στο πλησιέστερο αστέρι. Τα διαστημόπλοια θα έχουν ηλιακά πανιά και θα χρειαστούν περίπου 20 χρόνια για να φτάσουν στο Άλφα Κενταύρου και περίπου 5 χρόνια για να ενημερώσουν την γη για την επιτυχή τους άφιξη.

2040: Θα τεθεί σε λειτουργία ο διεθνής θερμοπυρηνικός πειραματικός αντιδραστήρας

© AFP/EAST NEWS

Η κατασκευή του Διεθνούς θερμοπυρηνικού πειραματικού αντιδραστήρα ξεκίνησε στο νότο της Γαλλίας το 2007. Αυτός ο αντιδραστήρας είναι πολύ πιο ασφαλής από τους παραδοσιακούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, διότι σε περίπτωση ατυχήματος οι εκπομπές θα είναι λίγες και η εκκένωση δεν θα είναι απαραίτητη.

2045: Θα είναι η εποχή της τεχνολογικής ιδιαιτερότητας

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © pixabay.com   © depositphotos.com

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που πιστεύουν στην θεωρία της τεχνολογικής ιδιαιτερότητας, κάποια στιγμή η τεχνολογική ανάπτυξη θα γίνει τόσο περίπλοκη που κανείς δεν θα μπορεί να την κατανοήσει. Κάποιοι πιστεύουν, ότι οι άνθρωποι θα αναμειχθούν με τις μηχανές και θα προκύψει ένα τελείως διαφορετικό είδος ανθρώπου.

2048: θα αρθεί το μορατόριουμ για την εξόρυξη ορυκτών στην Ανταρκτική

© EAST NEWS

Προς το παρόν απαγορεύεται η εξόρυξη ορυκτών από την Αρκτική, αλλά αυτό θα αλλάξει το 2048.

2050: θα ξεκινήσει ο αποικισμός του Άρη

© Kirschner/depositphotos.com

Ο αποικισμός του Άρη θα γίνει ως μέρος του πρότζεκτ Mars One, αλλά οι επιστήμονες πρέπει να λύσουν πολλά προβλήματα πριν γίνει αυτό.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News