Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
αυτοκίνητοΤα 10 πιο παράξενα αυτοκίνητα που έχετε δει!

Τα 10 πιο παράξενα αυτοκίνητα που έχετε δει!

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που οι περισσότεροι και καλύτεροι κατασκευαστές σπορ οχημάτων δημιουργούν, χωρίς να προορίζονται για μαζική παραγωγή.

Ωστόσο χρησιμοποιούνται συχνά για να δοκιμαστούν νέα εξαρτήματα, σχήματα και μεγέθη, με κάποιες από τις ιδέες που κάνουν ντεμπούτο σε αυτά, να περνούν τελικά σε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται μαζικά.

Ρίξτε μια ματιά σε κάποια πολύ περίεργα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί…

The Pyramid Electric Car640

10. Dream Car 123 – The Pyramid Electric Car

Αυτή η αυτόματη εφεύρεση είχε ένα όραμα, το οποίο οι περισσότεροι δεν θα είχαν ονειρευτεί ποτέ. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που ονομάζεται το αυτοκίνητο των ονείρων 123. Στην πραγματικότητα, μοιάζει με ένα διαστημόπλοιο από ταινία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1960. Ο εφευρέτης Greg Zanis δημιούργησε αυτό το φουτουριστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να ενεργεί σαν μια δεξαμενή και να μοιάζει με κάτι που κάποιος θα μπορούσε να κερδίσει σε ένα τηλεπαιχνίδι. Σύμφωνα με το Oddee.com, σταματά και γυρίζει άμεσα και χρειάζεται μόνο 3,5 ώρες για να φορτίσει. Επίσης, ο Zanis σχεδίασε έναν πύργο-γκαράζ που μπορεί να αιχμαλωτίσει τον ήλιο και τον άνεμο και αυτά να ενεργούν ως φορτιστής του οχήματος.

Eclectic-640

9. Eclectic

Αποτελεί το πιο funky “ενεργειακά αυτόνομο” αυτοκίνητο, καθώς περιλαμβάνει ένα ηλιακό πάνελ και μία ανεμογεννήτρια για την ισχύ του. Μπορεί να φορτιστεί μέσω μιας πρίζας, ώστε να ενισχυθεί η διάρκεια της ισχύος του. Η ενέργειά του αντέχει μέχρι 14 μίλια ανά ενεργειακά φορτισμένη ημέρα.

Buick Y Job-640

8. 1938 Buick Y Job

Αυτό το Buick Y-Job του 1938 είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της General Motors στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Δεν υπήρχε η πρόθεση να γίνει μαζική η παραγωγή του, αλλά αντ’ αυτού ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ως μοντέλο για τη δοκιμή νέων ιδεών. Τα ενσωματωμένα φτερά και οι κρυφοί προβολείς ήταν νέες έννοιες που εντάχθηκαν σε Cadillac και Buick κατά τα επόμενα έτη.

Dodge-Deora-1967-640

7. 1967 Dodge Deora

Αυτό το αυτοκίνητο μοιάζει με ένα φουτουριστικό El Camino. Το εμπρόσθιο άκρο του οχήματος μοιάζει πολύ με το πίσω άκρο πολλών αυτοκινήτων, διότι δεν υπάρχει ορατό καπό. Οι Alexander Brothers ήταν υπεύθυνοι γι’ αυτό το σχέδιο που προωθήθηκε ως το μικρό φορτηγό του μέλλοντος, σύμφωνα με ένα άρθρο στο Popular Mechanics.

Oeuf Electrique640

6. 1942 Oeuf Electrique

Η κυριολεκτική μετάφραση αυτής της γαλλικής ονομασίας του αυτοκινήτου είναι «Ηλεκτρικό Αυγό». Σχεδιάστηκε από τον Paul Arzens, στο Παρίσι, του οποίου η καριέρα ήταν να σχεδιάζει τρένα και να ζωγραφίζει. Ο ίδιος τελικά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο σχεδιασμό αυτοκινήτων και κατέληξε σε αυτό… Η κορυφή του έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο και πλεξιγκλάς και σκαλισμένο στο χέρι και όχι σε μηχάνημα.

Ferrari Pininfarina 512 S Modulo640

5. 1970 Ferrari (Pininfarina) 512 S Modulo

Η Ferrari είναι γνωστή για τα κομψά αυτοκίνητά της και αυτό το ασυνήθιστο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1970. Αυτή η Ferrari Modulo σχεδιάστηκε από τον Paolo Martin του διάσημου ιταλικού ομίλου Pininfarina. Η τελική του ταχύτητα είναι 354 km/h και είναι τόσο χαμηλά στο έδαφος και αεροδυναμικό που κάνει τα 0-100 σε 3,1 δευτερόλεπτα.

Bugatti Type 57S Competition Coupe Aerolithe640

4.1935 Bugatti Type 57S Competition Coupe Aerolithe

Αυτή η Bugatti Type 57s του 1935 εισήχθη στο Auto Show του Παρισιού. Το πίσω μισό του μοιάζει με μια Porsche 911, ενώ το μπροστινό μισό μοιάζει με ένα παλιομοδίτικο roadster. Τα καλύμματα των πίσω τροχών είναι κλασικά και οι λεπτομέρειες είναι η απόλυτη πολυτέλεια.

Tasco640

3. 1948 Tasco

Αυτή το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από το Αμερικανική Αθλητική Εταιρεία Αυτοκινήτου, TASCO (American Sports Car Company). Ο Γερμανός σχεδιαστής, Gordon Buehrig, εμπνεύστηκε από τα μαχητικά αεροσκάφη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο με T-top οροφή και εσωτερικό ταμπλό που μοιάζει με εκείνο ενός αεροσκάφους.

Brooke Swan Car640

2. 1910 Brooke Swan Car

Το αξιοσημείωτο πράγμα σχετικά με αυτό το αυτοκίνητο είναι ότι κοστίζει τρεις φορές όσο μια Rolls-Royce του 1910. Η τόσο υψηλή τιμή οφείλεται στο σύνολο των πολυτελών ανέσεων και αξεσουάρ που προσφέρει, όπως τα φύλλα χρυσού που κοσμούν το εξωτερικό του, Ινδικό μετάξι για ταπετσαρία. Το αυτοκίνητο εκτίθεται σε ένα μουσείο στη Χάγη.

Buick Centurion640

1. 1956 Buick Centurion

Αυτό το Buick Centurion του 1956 ήταν μπροστά από την εποχή του. Πιο συγκεκριμένα, τα μπροστινά καθίσματα υποχωρούν αυτόματα πίσω για ευκολία στην είσοδο και την έξοδο, καθώς ανοίγει η πόρτα. Περιλαμβάνει μια οθόνη στο ταμπλό που βοηθά τον οδηγό να βλέπει ό,τι βρίσκεται πίσω από το όχημα από την κάμερα οπισθοπορείας. Το δίπορτο τετραθέσιο περίεργο αυτό αυτοκίνητο ανάδειξε τα διπλά χρώματα βαφής που ήταν πολύ δημοφιλή στη δεκαετία του ‘50.

via

Τα πιο σημαντικά