Τα 10 πιο εντυπωσιακά συντριβάνια στον κόσμο!

18 Νοεμβρίου, 2014 5:19 ΜΜ
More videos

Το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για τον άνθρωπο. Το πίνει, κολυμπάει μέσα σε αυτό και στολίζει τις πόλεις του με συντριβάνια που το πετούν ψηλά, το χρωματίζουν ή το διακοσμούν με ωραία γλυπτά.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα δέκα πιο πρωτότυπα συντριβάνια στον κόσμο:

1. Banpo Mooonlight Rainbow Fountain, Σεούλ, Νότια Κορέα

Το μεγαλύτερο συντριβάνι του κόσμου που βρίσκεται πάνω στην γέφυρα Banpo ,μήκους 1.140 μέτρων. Αποτελείται από 380 πίδακες νερού που εκτοξεύουν 190 τόνους νερό το λεπτό και φωτίζονται από 10.000 λαμπτήρες.

2. Swarovski Crystal Head Fountain, Αυστρία

Το εκπληκτικό αυτό συντριβάνι κοσμεί την είσοδο του μουσείου της γνωστής εταιρείας κοσμημάτων που βρίσκεται στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας. Είναι χτισμένο πάνω σε λόφο και τα μάτια του είναι φτιαγμένα από κρύσταλλα της εταιρείας.

3. Fountain of Wealth, Σιγκαπούρη.

Το συντριβάνι βρίσκεται στο αίθριο του πιο δημοφιλούς εμπορικού κέντρου της Σιγκαπούρης και κοσμείται από μια τεράστια αψίδα. Ο τεράστιος κύκλος στην κορυφή συμβολίζει την αρμονία του σύμπαντος. Κάθε βράδυ φωτίζεται με ακτίνες λέιζερ.

4. Tap Fountain, Μενόρκα, Ισπανία

Ένα συντριβάνι με μορφή βρύσης που αιωρείται. Η αλήθεια είναι ότι τα στηρίγματα του σιντριβανιού κρύβονται από το νερό και έτσι δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι αιωρείται.

5. Crown Fountain, Σικάγο, Η.Π.Α

Το συντριβάνι του Σικάγο είναι ένα από τα πιο δημιουργικά στον κόσμο. Αποτελείται από μια πισίνα φτιαγμένη από μαύρο γρανίτη και δύο πύργους με οθόνες που απεικονίζουν τα πρόσωπα των κατοίκων της πόλης. Κάθε φορά που το πρόσωπο του κάτοικου που απεικονίζεται κάνει την ανάλογη γκριμάτσα, ένας πίδακας νερού ξεπετάγεται μέσα από τις οθόνες.

6. Stravinsky Fountain, Παρίσι, Γαλλία

Το πιο καλλιτεχνικό συντριβάνι βρίσκεται δίπλα στο Centre Pompidou, στο κέντρο του Παρισιού και δημιουργήθηκε το 1983 από τους γλύπτες Ζαν Τινγκελί και Νίκι Σαν Φαλ.  Τα 16 πολύχρωμα γλυπτά που το κοσμούν είναι εμπνευσμένα από τα έργα του μουσικοσυνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι.

7. Aquanura Fountains, Efteling, Ολλανδία.

Αποτελείται από ένα σύνολο διακοσίων μικρών συντριβανιών και 900 προβολείς. Κάθε βράδυ δίνεται μια παράσταση ήχου, φωτός και φωτιάς που παρακολουθείται από χιλιάδες θεατές.

8. Dubai Fountain, Ντουμπάι.


Ένα τεράστιο συντριβάνι 60 στρεμμάτων που βρίσκεται μπροστά από το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο.  Αποτελείται από πέντε κύκλους νερού και οι πίδακες τους μπορούν να εκτοξεύσουν το νερό σε ύψος 50 ορόφων. 6.600 πρόβολεις και 25 χρωματικές δέσμες φωτός δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στο θέαμα.

9. Lotte World Musical Fountain, Πουσάν, Κορέα

Το μεγαλύτερο εσωτερικό συντριβάνι του κόσμου βρίσκεται μέσα σε ένα πολυκατάστημα. Είναι μια ατραξιόν υψηλής τεχνολογίας καθώς τα νερά του μπορούν να κινηθούν συγχρονισμένα με 16 διαφορετικές μελώδιες.

10. Fountains of Bellagio, Λας Βέγκας, Η.Π.Α

Βρίσκεται μπροστά από ένα από τα μεγαλύτερα καζίνα του Βέγκας και αποτελείται από 1200 πίδακες νερού, που μπορούν να εκτοξεύσουν νερό σε ύψος 24 ορόφων, 8 χιλιόμετρα σωλήνωσης και 4.500 προβολείς.