Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
λίστεςΤα 10 πιο ακριβά διαζύγια που έμειναν στην ιστορία

Τα 10 πιο ακριβά διαζύγια που έμειναν στην ιστορία

Σκάνδαλα, διαζύγια, αγωγές και πακτωλός χρημάτων σε διατροφές που μας κάνουν να λυπούμαστε τους εκατομμυριούχους που βλέπουν την περιουσία τους να κάνει φτερά ή μήπως όχι;

Διαζύγια εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων που προκάλεσαν αίσθηση με την ανακοίνωσή τους. Κάποιοι πλήρωσαν πολύ ακριβά την ελευθερία τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πίσω από τη βιτρίνα του “ευτυχισμένου γάμου”, υπήρχαν σκοτεινά μυστικά.

10. Robert Johnson και Sheila Crump (400 εκατ. δολάρια)

pic101

Οι συνιδρυτές της BET  παντρεύτηκαν το 1969 και χώρισαν μετά από πολλά χρόνια “ευτυχισμένου” γάμου το 2002. Ο Johnson  που αποτέλεσε τον πρώτο αφροαμερικανό που έγινε δισεκατομμυριούχος αναγκάστηκε από το δικαστήριο να παραχωρήσει στην πρώην σύζυγό του Sheila  διατροφή ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό αρκετό για να ζήσει η πρώην σύζυγος ζωή χαρισάμενη.

9. Mel και Robyn Moore Gibson (420 εκατ. δολάρια)

pic91

Ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ παντρεύτηκε την Robyn Moore όταν ήταν άσημος και το όνομά του δεν έλεγε τίποτα σε κανέναν. Έτσι, ο γάμος τους τελέστηκε το 1980 με κανέναν από τους δυο να μη φαντάζεται ότι 26 χρόνια αργότερα θα ερχόταν η στιγμή του χωρισμού. Ωστόσο, στη διάρκεια αυτών των 26 ετών πολλά άλλαξαν, ο Mel  έγινε ένα από τα πιο καυτά ονόματα του Χόλιγουντ και αποφάσισε να χωρίσει τη σύζυγό του, καθώς άρχισε να βλέπει κρυφά την Oksana Grigorieva. Η Robyn δεν έμεινε παραπονεμένη καθώς έγινε κατά, περίπου, μισό εκατομμύριο πλουσιότερη. Το διαζύγιο παραμένει το πιο ακριβό στην ιστορία του Χόλιγουντ.

8. Craig και Wendy McCaw  (460 εκατ. δολάρια)

pic81

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, όταν η Wendy  προσέφερε μαθήματα στον Craig, γρήγορα η σχέση τους οδηγήθηκε σε γάμο το 1974. Παρόλα αυτά, το ζευγάρι χώρισε, περίπου, 21 χρόνια αργότερα, με τη Wendy να απαιτεί μηνιαία διατροφή ύψους 200.000 δολαρίων. Έτσι, ο Αμερικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην πρώην σύζυγό του διατροφή 460 εκατ. δολαρίων.

7. Steve Wynn και Elaine Pascal (740 εκατ. δολάρια)

pic7

Ο Steve Wynn, διευθύνων σύμβουλος της Wynn Resorts, παντρεύτηκε Elaine Pascal, το 1963. Το ζευγάρι χώρισε το 1986 μόνο για να ξαναπαντρευτεί το 1991 και τελικά να φτάσει σε ένα δεύτερο διαζύγιο το 2010. Έτσι, η Elaine έλαβε 11 εκατομμύρια σε μετοχές της Wynn, και διατροφή ύψους 740 εκατ δολαρίων.

6. Adnan και Soraya Khashoggi (874 εκατ δολάρια)

pic61

Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Adnan Khashoggi κατάφερε να δημιουργήσει μια περιουσία δισεκατομμυρίων κάνοντας εμπόριο όπλων για λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Αργότερα, κατάφερε να ιδρύσει την εταιρία του Triad στην Ελβετία και να την εξελίξει σε κολοσσό της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης τραπεζών, ξενοδοχείων, πολυτελών ακινήτων και μικρότερων  εταιριών σε όλο τον κόσμο. Γνώρισε και παντρεύτηκε τη σύζυγό του Soraya το 1961. Το διαζύγιο ήρθε το 1982 μαζί με την επιχειρηματική επιτυχία του Adnan, ωστόσο η διατροφή που αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην σύζυγό του αποδείχθηκε τσουχτερή, καθώς ανήλθε στα 874 εκατ δολάρια.

5. Bernie Ecclestone και Slavica Ecclestone (1- 1,2 δισ δολάρια)

pic51

Μετά από 23 χρόνια γάμου και δυο παιδιά ο Bernie Ecclestone αποφάσισε να χωρίσει τη σύζυγό του Slavica το 2009. Το διαζύγιο στοίχισε στον Βρετανό μεγιστάνα και διευθύνων σύμβουλο της Formula One Group 1- 1,2 δισ δολάρια. Ωστόσο, το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2014 με την δωροδοκία του Ecclestone  σε Γερμανό δικαστή αντέστρεψε τους ρόλους, καθώς για να αποπληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο ανάγκασε την πρώην σύζυγό του να του παραχωρεί κάθε χρόνο 90 εκατ. δολάρια.

4. Rupert Murdoch και Anna Maria Torv (1,7 δισ. δολαρία)

pic41

Ο Rupert Murdoch χώρισε την δεύτερη σύζυγό του Anna Maria Torv το 1999 για τα μάτια της Wendi Deng, την οποία παντρεύτηκε λίγες εβδομάδες αργότερα. Η δικαστική διαμάχη του ζευγαριού διήρκεσε για περίπου έναν χρόνο με την Anna Maria Torv να καταφέρνει να αποσπάσει από τον πρώην σύζυγό της διατροφή 1,7 δισ. δολαρίων εκ των οποίων τα 110 εκατομμύρια παρέλαβε σε μετρητά την ημέρα της δικαστικής απόφασης.

3. Rupert Murdoch and Wendi Deng (1,8 δισ δολάρια)

pic31

Ο Rupert Murdoch  δεν έβαλε μυαλό, αφού μετά την Anna Maria Torv χώρισε την, κατά πολλά χρόνια νεότερη του, Wendi Deng μετά από 14 χρόνια γάμου λόγω αγεφύρωτων διαφορών. Όπως την προηγούμενη φορά, έτσι και αυτήν αναγκάστηκε να πληρώσει ακριβά το διαζύγιο. Η Wendi Deng έλαβε διατροφή ύψους 1,8 δισ δολάρια από τον 82χρονο πρώην σύζυγό της.

2. Alec και Jocelyn Wildenstein (2,5 δισ. δολάρια)

pic2

Ο Alec Wildenstein είναι γνωστός έμπορος τέχνης και δισεκατομμυριούχος, έχοντας κληρονομήσει μια αμύθητη περιουσία που δημιουργήθηκε από τον παππού και τον πατέρα του που συνεργάστηκαν στενά με τους Ναζί. Ο Alec  παντρεύτηκε την Jocelyn και μερικά χρόνια αργότερα την απάτησε με ένα 19χρονο μοντέλο από την Ρωσία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Η Jocelyn, που έχει μανία με τις πλαστικές επεμβάσεις, αποφάσισε να διεκδικήσει μια πολύ καλή διατροφή από τον άπιστο σύζυγο. Έτσι, μετά από χρόνια δικαστική διαμάχης το χώρισε το 1997, με τον Alec  να παραχωρεί 2,5 δισ. δολάρια στην πρώην σύζυγό του.

1. Dmitry Rybolovlev και Elena Rybolovleva (4,5 δισ. δολαρία)

pic11

Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό Dmitry Rybolovlev πλήρωσε την απιστία παρά πολύ ακριβά. Μετά από 7 χρόνια δικαστικής διαμάχης και αποκάλυψης σειράς σκανδάλων από τη σύζυγό του Elena Rybolovleva, Σουηδικό δικαστήριο ανάγκασε τον άπιστο Dmitry να παραχωρήσει στην πρώην σύζυγό του το εξωφρενικό ποσό των 4,5 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η δικαστική διαμάχη δεν έχει λήξει ακόμη καθώς οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου δηλώνουν ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθεί ο πελάτης τους.

Πηγή: List25.com

Τα πιο σημαντικά