Τα 10 επιστημονικά οφέλη όταν φιλάτε το ταίρι σας

30 Μαρτίου, 2016 12:32 ΠΜ
More videos

Δείτε παρακάτω τα υπέροχα και εκπληκτικά οφέλη από το φιλί

#1 Ελαττώνει τον φυσικό πόνο

Το φιλί  αυξάνει το όριο για την ενεργοποίηση των υποδοχέων του πόνου στο σώμα μας, και έτσι αισθανόμαστε λιγότερο ή και καθόλου τον πόνο όταν φιλάμε. Το φιλί απελευθερώνει ενδορφίνες (ορμόνες που ελαττώνουν τον πόνο) από τον εγκέφαλο, που εμποδίζουν τα μονοπάτια του πόνου. Το φιλί ωφελεί κάποιον που υποφέρει από χρόνιο πόνο λόγω αυτοάνοσων νοσημάτων (ρευματοειδής αρθρίτιδα κτλ.) και κακοήθεις καρκίνους. Τακτικά φιλιά μπορούν να σας κρατήσουν μακριά από τις ενέσεις μορφίνης!

#2 Κατεβάζει την πίεση του αίματος

Κατεβάζει την πίεση του αίματος διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Το φιλί ελαττώνει την πίεση στο αίμα ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν υπέρταση καθώς τους δίνει μια φυσική ανακούφιση και ταυτόχρονα ελαττώνει  το στρες τους. Το φιλί σε τακτικά διαστήματα θα σας κάνει να μην παίρνετε αντιυπερτασικά!

Βελτιώνει την υγεία της Καρδιάς

Το φιλί μπορεί να προκαλέσει την μείωση του συμπαθητικού τόνου στην καρδιά και με αυτό ελαττώνει το στρες που αντιμετωπίζει καθημερινά λόγω της  πνευματικής έντασης.  Μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι άνδρες που κάνουν έρωτα μια φορά τον μήνα έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή νόσο. Το συχνό φίλημα μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τα φάρμακα για την καρδιά!

Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και ελαττώνει την αλλεργία.

Το φιλί ενεργοποιεί την δραστηριότητα των ανοσοποιητικών κυττάρων στο σώμα μας και αυτά πολεμούν τα εξωτερικά μικρόβια παράγοντας αντισώματα εναντίον τους. Το φιλί μπορεί να ελαττώσει τα IgE αντισώματα που προκαλούν μειωμένη απελευθέρωση ισταμίνης από τα μαστοκύτταρα που προκαλούν αλλεργική αντίδραση. Το τακτικά φιλιά μπορούν να σας κρατήσουν μακριά από τα αντιβιοτικά και τα αντισταμινικά!

Βελτιώνει την υγεία του στόματος.

Τα φιλιά αυξάνουν την έκκριση του σιέλου προκαλώντας αύξηση της απελευθέρωσης ενζύμων που καθαρίζουν την πλάκα στα δόντια και επομένως εμποδίζουν την φθορά στα δόντια. Τα ένζυμα αυτά πολεμούν τα βακτήρια στο στόμα.

Βελτιώνει την διάθεση και ελαττώνει το στρες.

 Τα φιλιά σας κάνουν να απελευθερώνετε ορμόνες που ανεβάζουν την διάθεση όπως ντοπαμίνη και σεροτονίνη. Το φιλί μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση της οξυτοκίνης από τον γυναικείο εγκέφαλο και προκαλεί το δυνατό δέσιμο με το ταίρι της. Το φιλί απελευθερώνει ενδορφίνες που ηρεμούν το μυαλό και το σώμα.

Mπορεί να ελαττώσει την αδρεναλίνη στο σώμα μειώνοντας την συμπαθητική διέγερση στα επινεφρίδια.

 Μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που είχαν ένα σφοδρό φιλί πριν να φύγουν για την δουλειά τους, κέρδιζαν περισσότερα χρήματα. Αυτό το έντονο φιλί ενδυναμώνει τη αυτοεκτίμηση που εν συνεχεία  αντανακλάται στην δουλειά τους και στην  καλή σχέση με τους πελάτες.

Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου.

Το φιλί προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και απελευθερώνονται ενδορφίνες που απομακρύνουν τους πόνους της περιόδου. Έτσι δεν θα χρειαστεί να πάρετε χάπια.

Ανακουφίζει τον πονοκέφαλο και την ημικρανία.

Με την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την  απελευθέρωση της ντοπαμίνης, σεροτονίνης και ενδορφίνης,  απομακρύνεται ο πονοκέφαλος και η ημικρανία. Έτσι θα κρατηθείτε μακριά από τα αναλγητικά!

Βελτιώνει τους μύες του προσώπου

Για το φιλί απαιτείται η αρμονική συνεργασία 34 μυών του προσώπου και 112 ορθοστατικών μυών. Το συχνό φίλημα αυξάνει τον τόνο στους μύες του προσώπου. Αυτό βοηθά στο να έχετε μια σωστή έκφραση προσώπου για τους ανθρώπους γύρω σας και να έχετε  μια αποτελεσματική επικοινωνία μαζί τους. Επίσης, αυτό βοηθά στην μη παράλυση των μυών και στην αποφυγή της μυικής  δυστονίας.  

Ακολουθήστε μας στο facebook: