10 βασικά χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων.

9 Οκτωβρίου, 2016 4:13 ΜΜ
More videos

Σε μια κοινωνία θεωρεί ως σημαντικότερες αξίες τα χρήματα, την υπερπροβολή του εαυτού μας, την γύμνια και την οικονομική κατάσταση, η αυθεντικότητα έχει εκλείψει.

Έχουμε χάσει τις ηθικές μας αξίες και το τι σημαίνει να είμαστε ο εαυτός μας. Έτσι, πολλοί έχουν πέσει στην παγίδα του να ακολουθούν την μάζα και έχουν χαθεί μέσα σε αυτό. Πως γίνεται, όμως, να είσαι επιτυχημένος, όταν ακολουθείς τους άλλους;

Οι ακόλουθοι έχουν χάσει την αυθεντικότητα τους και έχουν γίνει κυνηγοί της οικονομικής κατάστασης και των χρημάτων. Έχουν γίνει ανταγωνιστικοί, ανασφαλείς και προκλητικοί.

Ωστόσο, οι πετυχημένοι άνθρωποι που θαυμάζουμε δεν βρίσκονται μέσα στην μάζα και δεν κυνηγάνε τα χρήματα. Δεν σημαίνει, ότι δεν αγαπούν τα ωραία πράγματα, απλά πλησιάζουν την επιτυχία από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Δείτε παρακάτω τα 10 χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων.

1. Αυτο-αντανάκλαση.

Η αυθεντικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν κοιτάζουμε πάντα έξω από τον εαυτό μας, γιατί πέφτουμε συνεχώς σε ναρκισσιστικές παγίδες.

Ένας αυθεντικός άνθρωπος ξέρει ποιος είναι και τι ζητάει και ακριβώς εδώ έρχεται η αυτο-αντανάκλαση. Οι άνθρωποι αυτή είναι σε μια κατάσταση προσωπικής αρμονίας και βιώνουν λιγότερο άγχος. Δεν ανησυχούν για την επιτυχία κάποιου άλλου ανθρώπου, γιατί επικεντρώνονται μόνο στις δικές τους δραστηριότητες.

2. Υγιές Εγώ.

Η αυθεντικότητα πηγάζει από μέσα μας. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν ένα υγιές Εγώ, που τους κάνει πολύ καλούς ηγέτες. Είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, λαμβάνοντας υπόψιν τους τα συναισθήματα των άλλων. Δεν έχουν ένα ανταγωνιστικό και ανασφαλές Εγώ.

3. Επικεντρώνονται στις πιθανότητες.

Ένας αυθεντικός άνθρωπος δεν έχει χρόνο για χάσιμο με ανούσια πράγματα και πολλές φορές κάνει οπισθοδρομήσεις. Κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια, στα οποία αφοσιώνεται και με σκληρή δουλειά τα κάνει πραγματικότητα. Ο αυθεντικός ηγέτης ξέρει, ότι κάποιες μάχες πρέπει να χαθούν για να κερδηθεί ο πόλεμος.

4. Καλός χαρακτήρας.

Ο αυθεντικός άνθρωπος δεν λέει πράγματα που δεν εννοεί και δεν δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει.

Οι άνθρωποι τους εμπιστεύονται, γιατί είναι συναισθηματικά σταθεροί και συνεπείς. Επίσης, οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά και τους αρέσει να αυτοσαρκάζονται.

5. Οραματιστές.

Το να ξέρεις ποιος είσαι σε κάνει οραματιστή. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν μια βαθιά σύνδεση με τον εαυτό τους και αυτό τους καθιστά ανοιχτούς και καινοτόμους. Μπορούν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να ανακαλύψουν τους αυθεντικούς τους στόχους. Επίσης, ενθαρρύνουν τους εαυτούς τους και τους άλλους γύρω τους να ανεβάζουν συνεχώς ψηλότερα τον πήχη της τελειότητας.

6. Ακροατές.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι βιώνουν λιγότερες απειλές για το Εγώ τους και αυτό τους κάνει καλούς ακροατές ακόμα και με όσους διαφωνούν μαζί τους.

Είναι πρόθυμοι να συζητήσουν ιδέες που διαφωνούν με τις δικές τους, επειδή τους αρέσει η αναζήτηση της αλήθειας.

7. Διαφανείς.

Η ανοιχτή επικοινωνία είναι συνυφασμένη με την αυθεντικότητα. Οι αυθεντικοί άνθρωποι νιώθουν καλά με αυτό που είναι και συνδυάζουν την ειλικρίνεια με την συμπόνια.

Εκτιμούν τον εαυτό τους με όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους. Δεν είναι ούτε αναιδείς, ούτε ματαιόδοξοι.

8. Ανοιχτοί και συνεπείς.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι ξέρουν ποιοι είναι και αυτό τους κάνει να μην επιδεικνύουν κριτικές συμπεριφορές απέναντι στους άλλους ανθρώπους. Σέβονται τις απόψεις των άλλων ανθρώπων, ακόμα και όταν είναι διαφορετικές από τις δικές τους.

Ξέρουν ποιοι είναι και δεν έχουν την ανάγκη να ικανοποιούν όλους τους άλλους γύρω τους.

9. Είναι προσανατολισμένοι στην ομάδα.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δημιουργούν ομάδες και μοιράζονται την επιτυχία τους με ολόκληρη την ομάδα. Αγαπούν την ομάδα τους, γιατί τους παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας και όποια αλλαγή κάνουν την κάνουν μόνο για όφελος της ομάδας.

10. Μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι μαθαίνουν από προηγούμενες εμπειρίες τους για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις, που θα βρεθούν μπροστά τους.

Η ζωή είναι ο καλύτερος δάσκαλος για αυτούς τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: