Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΤ. Ιακωβίδου: «Παιδί σου είναι εφόσον το μεγαλώνεις όχι μόνο επειδή το...

Τ. Ιακωβίδου: «Παιδί σου είναι εφόσον το μεγαλώνεις όχι μόνο επειδή το γεννάς»

Την Τάνια Ιακωβίδου τη γνωρίσαμε μέσα από στην εκπομπή «Όμορφος Κόσμος το Πρωί» στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ενώ αργότερα ασχολήθηκε και με το πολιτικό προσκήνιο. Η δημοσιογράφος, σε παλαιότερη συνέντευξή της, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο να γίνει μητέρα ενώ μίλησε και για το αγοράκι που υιοθέτησε και φώτισε τη ζωή της.

Πριν προχωρήσει στην υιοθεσία του γιου της, η κ. Ιακωβίδου είχε κάνει πολλές προσπάθειες μέσω εξωσωματικής. Δυστυχώς, όμως, έτσι δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα υγείας που δεν της επέτρεπε να συνεχίσει να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο.

«Ξέρω ότι είναι ένα θέμα που ταλανίζει χιλιάδες γυναίκες. Φαντάσου ότι εγώ σταμάτησα στις πρώτες δύο εξωσωματικές γιατί ο οργανισμός μου δεν άντεχε τις ορμόνες. Πάθαινα υπερδιέγερση ωοθηκών και κατέληγα στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους.

Υπάρχουν γυναίκες όμως που έκαναν 17, 20 προσπάθειες για να καταφέρουν να κάνουν ένα παιδάκι. Όμως θεωρώ ότι όταν κάτι δεν προκύπτει πρέπει να το σταματάς. Διαφορετικά βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο. Θυσιάζεις και το μέλλον ενός παιδιού που μπορεί να γεννηθεί και στην πορεία να βρεθεί χωρίς μητέρα. Το ξέρουν άραγε οι γυναίκες που κάνουν τόσες προσπάθειες ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας επιτρέπονται 3 εξωσωματικές; Στην Ελλάδα υπάρχει δυστυχώς τεράστια εκμετάλλευση των γυναικών γύρω από το θέμα αυτό. Οι αμοιβές των γιατρών είναι πολύ υψηλές και ο έλεγχος από την πολιτεία ανύπαρκτος».

Όσον αφορά την υιοθεσία του γιου της είπε «Το μόνο που δεν σκέφτηκα ήταν τι θα πει ο κόσμος. Το μόνο που ήθελα ήταν να δώσω την ευκαιρία σε ένα παιδάκι να βρεθεί στην ζεστασιά και στην θαλπωρή μιας οικογένειας. Να αισθανθεί όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του και να ξεφύγει από ένα ίδρυμα με όλα τα αρνητικά στοιχεία μιας ιδρυματοποίησης» ενώ συνέχισε «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι άνοιξε τα χεράκια του και με αγκάλιασε. Αυτή η αγκαλιά ήταν για μένα όλος ο κόσμος. Σε σχέση με την διαδικασία πιστεύω ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Οι αιτήσεις θα έπρεπε να εξετάζονται πιο γρήγορα αλλά αυτό εξαρτάται και από το νομοθετικό πλαίσιο. Αλλά και από την ίδια τη δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχει οικογενειακό δικαστήριο όπως και στα υπόλοιπα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη. Ευτυχώς οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα κρατικά ιδρύματα γιατί για τα ιδιωτικά δεν έχω άποψη έχουν εμπειρία και κάνουν με ζήλο την δουλειά τους υπερβάλλοντας εαυτόν. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό».

Ο γιος της την φώναξε μαμά από την πρώτη στιγμή κάτι που έκανε την τρισευτυχισμένη. «Το πιο συγκινητικό ήταν σίγουρα αυτό γιατί αυτή η λέξη είναι ότι πιο ιερό υπάρχει στον κόσμο»

Το μήνυμα που θέλησε να δώσει σε όσες προσπαθούν για ένα παιδάκι είναι: «θα τους έλεγα να κάνουν αυτό που τους λέει και η καρδιά τους αλλά και η λογική τους. Και ότι παιδί σου είναι εφόσον το μεγαλώνεις όχι μόνο επειδή το γεννάς. Η μητρότητα είναι αυτό που νιώθεις στην καρδιά σου και το βλέπεις να καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του παιδιού που μεγαλώνεις. Είτε το έχεις γεννήσει εσύ είτε όχι. Πιστέψτε με δεν έχει σημασία».

Πηγή: iefimerida.gr



Τα πιο σημαντικά