Σύζυγος Ζούκερμπεργκ: «Δεν αφήνουμε τις κόρες μας να έχουν Facebook και Instagram»

26 Οκτωβρίου, 2021 9:03 ΜΜ
More videos

Συνέντευξη στους βρετανικούς «Sunday Times» έδωσε η Πρισίλα Τσαν, σύζυγος του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ανατροφή των παιδιών τους και την οικογενειακή ζωή του δισεκατομμυριούχου.

ΗΤσαν αποκάλυψε πως ο Ζούκερμπεργκ μαθαίνει ήδη στις δύο κόρες τους, την 5χρονη Μάξιμα και την 4χρονη Όγκουστ, πώς να…προγραμματίζουν.

«Συνήθως διαβάζουν μαζί βιβλία ή ασχολούνται με τον προγραμματισμό», αποκάλυψε η 36χρονη. Μάλιστα, η Όγκουστ μυήθηκε στην μαγεία των υπολογιστών για πρώτη φορά, όταν ήταν μόλις 3 ετών.

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που τα δύο παιδιά δεν επιτρέπεται να κάνουν , παρά τον ενθουσιασμό τους για τους υπολογιστές: Δεν επιτρέπεται να εγγραφούν στα κοινωνικά δίκτυα του μπαμπά.

Τόσο το Instagram όσο και το Facebook έχουν όριο ηλικίας και δέχονται χρήστες μόνο από την ηλικία των 13 ετών. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά μικρότερα παιδιά μεταξύ των χρηστών. Οι αποκαλύψεις της πληροφοριοδότη Φράνσις Χάουγκεν, τον περασμένο μήνα, έδειξαν ότι το Facebook γνώριζε εδώ και πολύ καιρό ότι, ιδιαίτερα τα νεαρά κορίτσια, αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της ενασχόλησής τους με το Instagram – και ότι η εταιρεία έχει κάνει πολύ λίγα για να προστατεύσει αυτούς τους χρήστες.

Όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες κατά του Instagram, η Τσαν απάντησε με μερικές συμβουλές προς τους γονείς, τους οποίους παρότρυνε να μιλούν συχνά στα παιδιά τους για ό,τι τα απασχολεί και να τα ενθαρρύνουν να μοιράζονται τα συναισθήματά τους.

Όπως και να’χει, είναι σαφές πως η ίδια, ως μητέρα, δεν έχει σκοπό να αφήσει τα παιδιά της να παραβούν τον κανονισμό των social media που ανήκουν στον άντρα της. Τουλάχιστον μέχρι να γίνουν 13, η Μάξιμα και η Όγκουστ Ζούκερμπεργκ θα μαθαίνουν προγραμματισμό και θα μένουν μακριά από το Facebook και το Instagram, που έκαναν τον πατέρα τους πάμπλουτο και διάσημο σε όλο τον πλανήτη…