Σύζυγος δείχνει πως ο καρκίνος χτύπησε την γυναίκα του επειδή δεν έκανε τεστ παπ

24 Δεκεμβρίου, 2017 1:21 ΜΜ
More videos

Αυτός ο σύζυγος θρηνεί τον θάνατο της γυναίκας του που διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πριν από έναν χρόνο, επειδή παρέλειψε να κάνει τεστ παπ.

Ενώ οι μέρες των Χριστουγέννων για τους περισσότερους ανθρώπους είναι γιορτινές και τις περνάνε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους για την Ντόνα και τον Έλιοτ Λοβ τα περσινά Χριστούγεννα ήταν εφιαλτικά.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2016 η Ντόνα Λοβ ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε τελικό στάδιο. 

Μετά από πολλές χημειοθεραπείες η γυναίκα πέθανε τον περασμένο Αύγουστο. Ήταν μόλις 32 ετών.

“Η θλίψη των παιδιών μου είναι απερίγραπτη. Ο μεγάλος μου γιος είναι θυμωμένος με όλα και ο γιος μου με ειδικές ανάγκες ακόμα πιστεύει ότι θα γυρίσει σπίτι. Η μεγάλη μου κόρη κλείστηκε στον εαυτό της και η μικρή είναι πολύ συνειδητοποιημένη και λέει σε όλους ότι η μαμά της θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά και το μυαλό της”, ανέφερε ο Έλιοτ.

Φωτογραφία της Ντόνα λίγο πριν πεθάνει τον Αύγουστο. Ο Έλιοτ ζητάει συγγνώμη για την φωτογραφία που δημοσίευσε, αλλά λέει ότι είναι σημαντικό οι γυναίκες να μην παραλείπουν το τεστ παπ όπως η γυναίκα του η Ντόνα.

Δείτε την ανάρτηση του Έλιοτ στο Facebook.

“Πριν από έναν χρόνο (22/12/2016) η όμορφη γυναίκα μου, η καλύτερη φίλη μου, η μητέρα των 4 όμορφων παιδιών μου, ο κόσμος μου, η αδερφή ψυχή μου σε όλα διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο νοσοκομείο Milton Keynes. Αυτή η διάγνωση θα άλλαζε την ζωή μας για πάντα.

Η γυναίκα μου διαγνώστηκε με καρκίνο 3 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και έκανε επιπλέον εξετάσεις και ακτινογραφίες στις 10 Ιανουαρίου 2017. O γιατρός της μας είπε ότι ο καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί στους λεμφαδένες στην περιοχή της πυέλου. Κατά συνέπεια, ο καρκίνος βρισκόταν σε τελικό στάδιο.

Παρά την γενναία μάχη ενάντια στον καρκίνο που περιελάμβανε καθημερινές χημειοθεραπείες για 6 εβδομάδες δεν τα κατάφερε.

Δυστυχώς, στις 5 Αυγούστου 2017, η όμορφη γυναίκα μου πέθανε στα χέρια μου περιτριγυρισμένη από τα 4 όμορφα παιδιά μας, την μητέρα, τον αδερφό και τις αδερφές της. Ήταν μόλις 32 ετών. Μοιράζομαι αυτή την ιστορία σήμερα 1 χρόνο μετά την διάγνωση για να ενθαρρύνω τους ανθρώπους που διαβάζουν αυτή την ανάρτηση να σιγουρευτούν ότι οι σημαντικές γυναίκες της ζωής τους κάνουν τακτικά τεστ παπ και δεν το παραλείπουν.

Η υπέροχη γυναίκα μου ανέβαλε το τεστ παπ της για λόγους που δεν μπορώ καν να θυμηθώ. Πιστέψτε με προσπαθώ να θυμηθώ και δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να μην έχω ευχηθεί να αλλάξω θέσεις μαζί της ή να την πήγαινα με το ζόρι στο ραντεβού.

Το τεστ παπ παίρνει μόλις λίγα λεπτά. Ξέρω ότι δεν είναι η πιο ευχάριστη διαδικασία για τις γυναίκες, αλλά οι συνέπειες παράλειψής του είναι καταστροφικές για όλους μας. Κάθε πρωί ξυπνάω μόνος μου και μεγαλώνω τα παιδιά μου μόνος μου. Ναι, υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που με βοηθάνε, αλλά τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Η γυναίκα μου δεν έκανε το τελευταίο τεστ παπ της και το πλήρωσε με την ζωή της. Ας μην αφήσουμε άλλες οικογένειες να περάσουν από αυτό το μαρτύριο. Ας πολεμήσουμε όλοι μαζί τον καρκίνο με την έγκαιρη διάγνωση.

Είμαι περήφανος για τον αγώνα που έδωσε η γυναίκα μου ενάντια σε αυτή την καταστροφική ασθένεια που ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα της στερήσει την ζωή.

Το ξέρω ότι είναι Χριστούγεννα και οι φωτογραφίες μπορεί να σας ενοχλήσουν και σας ζητώ συγγνώμη για αυτό, αλλά έπρεπε να δείξω πόσο καταστροφική είναι αυτή η ασθένεια. Σας παρακαλώ, κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση και ζητήστε και από τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο, ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε μαζί τον καρκίνο και να σώσουμε ζωές. Δεν χρειάζεται να περάσει και άλλη οικογένεια τον πόνο που περνάω εγώ καθημερινά.”

[dailymail]