Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΣυζυγοκτονία στο Ρέθυμνο - Την σκότωσε με χασαπομάχαιρο. Δεν πρόλαβε να αμυνθεί,...

Συζυγοκτονία στο Ρέθυμνο – Την σκότωσε με χασαπομάχαιρο. Δεν πρόλαβε να αμυνθεί, ούτε να αντιδράσει η 56χρονη

Δεν πρόλαβε να αμυνθεί ούτε να αντιδράσει η 56χρονη που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας από τον 60χρονο σύζυγό της στο σπίτι τους στο χωριό Άνω Μαλάκι στο Ρέθυμνο. Στην κυριολεξία την κατέσφαξε.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από το έγκλημα είναι σοκαριστικές. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι αντίκρισαν ένα φρικτό θέαμα. Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει μπρούμυτα στην κουζίνα μέσα σε μια μεγάλη λίμνη αίματος. Τα χέρια της ήταν σηκωμένα στο σημείο της τομής, στον λαιμό, σημάδι που έδειχνε ότι προσπάθησε να προστατευθεί την στιγμή που αιφνιδιασμένη από την επίθεση του συζύγου της ένοιωσε στον λαιμό της το φονικό μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης αιφνιδίασε την γυναίκα. Ενώ είχε στραμμένη την πλάτη της προς το μέρος του, εκείνος πήγε από πίσω της, πέρασε το χέρι του στον λαιμό της και κυριολεκτικά την έσφαξε.

Σοκαριστικό είναι και το γεγονός ότι ως όπλο του εγκλήματος, ο 60χρονος συζυγοκτόνος, δεν χρησιμοποίησε κάποιο κουζινομάχαιρο όπως έχει γραφτεί αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ένα χασαπομάχαιρο που χρησιμοποιούσε για τη σφαγή των αμνοεριφίων του.

Η δολοφονία έγινε περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής. Η γυναίκα, που διατηρούσε κομμωτήριο στην πόλη του Ρεθύμνου φέρεται πως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον σύζυγό της. Το πρωί της δολοφονίας της, ενώ το ζεύγος βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού του, έκαναν κάποια συζήτηση αναφορικά με τις μεταξύ τους διαφορές. Ακολούθησε λογομαχία. Η Γεωργία δεν περίμενε τη βίαιη επίθεση από τον δράστη σύζυγο της. Έχοντας κάποια στιγμή στραμμένη την πλάτη της στον 60χρονο δεν είδε και δεν κατάλαβε όπως φαίνεται, πως κρατούσε πήρε στα χέρια του το χασαπομάχαιρο με το οποίο την οδήγησε στον θάνατο.

Θύμα και δράστης βρισκόταν μόνοι τους στο σπίτι. Και τα τέσσερα παιδιά τους (ένα εκ των οποίων παντρεύτηκε πριν 15 μέρες) απουσίαζαν. Δεν υπήρχε περίπτωση να προστρέξει κανείς προς βοήθεια της. Μια κίνηση έκανε η άδικα δολοφονημένη γυναίκα αλλά ήταν αργά: Νοιώθοντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω της, όταν ο δράστης την πλησίασε από πίσω, σήκωσε τα χέρια της προς τον λαιμό της για προστασία. Αλλά ήταν μάταιο. Το μαχαίρι φέρεται να πέρασε τρεις ή τέσσερις φορές στην τραχηλική χώρα και η γυναίκα έπεσε νεκρή στο σημείο που τη βρήκαν οι αστυνομικοί, στον χώρο της κουζίνας. Μπρούμυτα και με τα χέρια της στο λαιμό όπως προαναφέραμε. Ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια της να σωθεί.

Ο Ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης διαπίστωσε ότι η γυναίκα έφερε τρία ή τέσσερα βαθιά τραύματα από τέμνον όργανο, εντονότερα στη δεξιά, πλάγια τραχηλική περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ρήξη των αιμοφόρων αγγείων, ακατάσχετη αιμορραγία και θάνατος ακαριαίος.Τα πιο σημαντικά