Σύρος: Ένα 19χρονο παιδί ζητά την βοήθειά μας για να σταθεί όρθιο και πάλι

27 Ιουνίου, 20189:02 ΜΜ
More videos

Ήταν καλοκαίρι σε ένα πάρτυ γενεθλίων της 15χρονης αδερφής του σε μια παραλία της Σύρου, στο Λωτό. Κορίτσια και αγόρια έπαιζαν ανέμελα με την θάλασσα και στην παραλία. Το παιχνίδι κάποια στιγμή έφερε το απρόσμενο:

O 18χρονος Δημήτρης Ρίζος βρέθηκε πεσμένος στην παραλία, κάτω από μία τουμπαρισμένη βάρκα  με σπασμένους δύο σπόνδυλους του αυχένα.

Από εκείνο το … παιχνίδι και μετά, η ζωή του αλλά και η ζωή της οικογένειάς του άλλαξε ριζικά.

Ο 18χρονος Συριανός, που είχε κάνει σπονδυλοδεσία τρία χρόνια πριν το ατύχημα λόγω προβλήματος εκ γεννητής, στην σπονδυλική στήλη,  βρέθηκε στο νοσοκομείο της Σύρου και σε λίγες ώρες μέσα σε ένα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει στο ΚΑΤ.

Εκεί έγινε το χειρουργείο στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη. Ο νωτιαίος μυελός είχε τραυματιστεί και δεν ένιωθε καν ούτε τα χέρια και τα πόδια του.

Η εικόνα του τρομακτική μετά το χειρουργείο. Σε καταστολή για έναν μήνα, με μηχανική υποστήριξη για να συνεχίζει να αναπνέει υποβοηθούμενος, με την οικογένεια να αγωνιά έξω από την εντατική του ΚΑΤ, καθώς οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν μόλις 5%.

Τα κατάφερε να αναπνεύσει μόνος του, κόντρα στις προβλέψεις των γιατρών.

Δυνατός και με θέληση για ζωή ο Δημήτρης παρέμεινε στο ΚΑΤ μέχρι τον Νοέμβριο. Ο τραυματισμένος πνεύμονας δεν του επέτρεπε να μετακινηθεί καθόλου. Η αναπνοή δύσκολη αλλά τα πρώτα θετικά σημάδια ήρθαν με την κίνηση των χεριών από τον ώμο μέχρι τον καρπό του.
Η μεταφορά σε ιδιωτικό κέντρο  αποκατάστασης, μακριά από την Αθήνα, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες θεραπείες αποκατάστασης της κίνησης.

Στο ΚΑΤ του έσωσαν την ζωή αλλά το κέντρο αποκατάστασης ήταν απαραίτητο για να μπορέσει πάλι το 18χρονο αγόρι να σταθεί όρθιο και να κινηθεί.
Η οικογένεια σκορπισμένη: Η αδερφή στην Σύρο, οι γονείς δίπλα στον Δημήτρη που έδινε και συνεχίζει να δίνει μάχη να σταθεί στα πόδια του.

Τα έξοδα μεγάλα.

Ένα ολόκληρο νησί κινητοποιήθηκε: Η Σύρος έδωσε αυτό που μπορούσε για να ενισχύσει την οικογένεια που βοηθούσε το παιδί της να επανέλθει στην ζωή. Εκδηλώσεις, μπαζάρ, ημερολόγια, χοροί, συναυλίες, παραστάσεις, ποδοσφαιρικοί αγώνες για να ενισχύσει όλο το νησί την προσπάθεια της οικογένειας “Ολη η Σύρος τραγουδά για τον Δημήτρη, όλη η Σύρος χορεύει για τον Δημήτρη, όλη η Σύρος παίζει ποδόσφαιρο για τον Δημήτρη. Σχολεία, σύλλογοι, όλοι όσοι ζουν στη Σύρο δίνουν αγώνα για να μαζεύουν κάθε τόσο χρήματα ώστε να κρατήσουν τον Δημήτρη όσο περισσότερο γίνεται στο κέντρο αποκατάστασης.”

Τα έξοδα παραμένουν πολλά αλλά ο Δημήτρης εκπλήσσοντας τους θεράποντες γιατρούς του άρχισε να κινεί, με βοήθεια, χέρια και σιγά – σιγά και τα πόδια του.

Η θέληση για δραστήρια ζωή τον έκαναν δυνατό μαχητή.

Αυτήν την προσπάθεια του, μπορούμε να την βοηθήσουμε όλοι.

Με μια μικρή ενίσχυση από τον καθένα μας, το παιδί αυτό μπορεί να τα καταφέρει! Να συνεχίσει την θεραπεία του, την αποκατάστασή του .

Το σπουδαίο είναι πως σήμερα, ο Δημήτρης Ρίζος παρουσιάζει βελτίωση στο κομμάτι της υγείας του, ακολουθώντας πιστά τη θεραπεία του στο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

Οποιοσδήποτε άλλος θα ήθελε να συνεισφέρει οικονομικά στην αποκατάσταση του Δημήτρη ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, παρακαλείτε όπως επικοινωνήσει με την οικογένειά του τηλ. 6974892678

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Δημήτρη Ρίζου, που πρέπει να συνεχίσει την αποκατάστασή του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο είναι:

IBAN:GR3801103970000039700924879 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 397/009248-79 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Πρόσφατη φωτογραφία του Δημήτρη με τους θεράποντες ιατρούς του, στην προσπάθειά τους να σταθεί πάλι όρθιος

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News