Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Γιώργος Πετράκης – «Δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και...

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Γιώργος Πετράκης – «Δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και από άλλο φεύγω»

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιώργος Πετράκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά. Την απόφασή του να παραιτηθεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πετράκης αναφέρει ότι «το κόμμα που αυτή τη στιγμή αντικρίζω θεωρώ ότι πορεύεται προς την λάθος πολιτική κατεύθυνση» και προσθέτει ότι «δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και από άλλο κόμμα φεύγω».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Πετράκη

«Οι νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορούν να με αφήσουν αμέτοχο. Το κόμμα δυστυχώς άλλαξε πορεία.

Η έλλειψη ουσιαστικών αντιπολιτευτικών θέσεων, η απομάκρυνση από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, το εσωκομματικό δίπολο που έχει δημιουργηθεί και η επικέντρωση πλέον σε όρους lifestyle δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ τον προηγούμενο Μάιο ψηφίζοντας στις εσωκομματικές εκλογές τον Αλέξη Τσίπρα. Πίστεψα σε αυτόν και για τον λόγο αυτό μετά τις αναταραχές στην συμπλήρωση του ψηφοδελτίου για τον νόμο Χανίων στις εκλογές της 21ης Μαΐου αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής.

Όμως το κόμμα που αυτήν την στιγμή αντικρίζω θεωρώ ότι πορεύεται προς την λάθος πολιτική κατεύθυνση. Είναι η προσωπική μου άποψη και σεβόμενος πάντα την απόφαση της βάσης για την εκλογή του νέου προέδρου, υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επικεντρώνομαι πλέον μόνο στην δουλειά μου σαν νοσοκομειακός γιατρός – χειρουργός στο νοσοκομείο Χανίων και από αυτήν την θέση θα συνεχίσω να υπηρετώ τον απλό άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Ευχαριστώ πολύ τους 4.000 ψηφοφόρους που με εμπιστεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές αλλά όλη αυτή η κατάσταση που διαδραματίζεται είναι κατά την άποψη μου πολιτικά στρεβλωμένη. Η πολιτική είναι μια επιστήμη σαν την ιατρική που πρέπει να θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα πραγματικά του προβλήματα.

Η ακρίβεια, η κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας , η κατάσταση στον χώρο της παιδείας καθώς και το ενεργειακό είναι τα προβλήματα τα οποία θα μας απασχολήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτά τα προβλήματα πρέπει να τα κοιτάξουμε στα μάτια , όπως πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια τον απλό άνθρωπο που αγωνίζεται για την οικογένεια του και τα παιδιά του.

Δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και από άλλο κόμμα φεύγω.

Να είστε καλά».

Τα πιο σημαντικά