Σύψας: «Θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown»

31 Ιανουαρίου, 20211:05 ΠΜ
More videos

Ξεκάθαρος ο Νίκος Σύψας, καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την πρόθεση των ειδικών να ζητήσουν εκ νέου το κλείσιμο των σχολείων, εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες με τον κορονοϊό.

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς», είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας, υπενθυμίζοντας ότι και σε παλαιότερη εισήγηση της επιτροπής, είχε αποφασιστεί ότι στις κόκκινες περιοχές θα ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια, κάτι που θα συμβεί από Δευτέρα και την Αττική.

«Αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια», διεμήνυσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα».

Ο ίδιος, πάντως, τάχθηκε υπέρ ενός καθολικού lockdown, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown για δυο εβδομάδες, μέχρι να πέσει η επιδημία, αλλά υπάρχει και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή».

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι δύο μήνες, δηλαδή ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θεωρούνται επιδημιολογικά ασταθείς και σημείωσε ότι μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών.

Δείτε το βίντεο:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News