Σύψας για: «Έρχεται θύελλα – Νέα μέτρα ακόμη και αύριο – Επόμενο βήμα lockdown»

23 Σεπτεμβρίου, 202012:20 ΜΜ
More videos

Νέες προειδοποιήσεις από τον Νίκο Σύψα αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αττική, όπου τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν τριψήφια.

Ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Αττική εμφανίστηκε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας. Τα στοιχεία «προοιωνίζουν θύελλα» επεσήμανε, αναφέροντας πως ακόμη και αύριο μπορεί να ληφθούν μέτρα εάν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων.

«Είμαστε σε αυτό που λέμε πορτοκαλί φάση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη, το λεγόμενο lockdown» σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απόδωσαν, είπε και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση, μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε:

«Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούρια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις».

Ο ίδιος προχώρησε σε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και επανέλαβε τις τέσσερις προϋποθέσεις που έχουν ορίσει οι ειδικοί: αποστάσεις, μάσκα, πλένουμε χέρια, αποφεύγουμε συνωστισμούς.

«Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ… Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα».

Εξετάζεται το μοντέλο του lockdown

Ο κ. Σύψας μίλησε και για την πιθανότητα να ληφθούν μέτρα περιορισμού σε ορισμένους μόνο δήμους της Αττικής, σημειώνοντας, όμως, πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς «επικοινωνούν μεταξύ τους».

«Το κέντρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» επεσήμανε και είπε πως θα «δούμε αν είναι εφικτό να απομονώσεις μία μικρή περιοχή. Αλλιώς, θα πάμε σε οριζόντια μέτρα».

«Αν αποδώσουν τα μέτρα, δεν θα έχουμε lockdown» υπογράμμισε, καταλήγοντας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News