Συντετριμμένος ο Παπανδρέου – Κλάματα στη Βουλή για την Φώφη Γεννηματά

25 Οκτωβρίου, 2021 5:12 ΜΜ
More videos

Το κλίμα συγκίνησης που έχει διαπεράσει όλο τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία μετά την είδηση του θανάτου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά είναι πρωτοφανές.

Ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι πολιτικοί αναφέρονται στη Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, νικημένη από τον καρκίνο.

Μεταξύ αυτών, και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που εμφανίστηκε στη Βουλή βαθιά συντετριμμένος. Άλλωστε με την κα Γεννηματά γνωρίζονταν από μικρά παιδιά. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Βουλή μόλις λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά είχε φύγει από τη ζωή.

Στη Βουλή, όπου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με βουλευτές από όλες τις παρατάξεις, να είναι συγκινημένοι, ενώ μάλιστα κάποιοι έβαλαν τα κλάματα, βλέποντας μια ανθοδέσμη στο έδρανο της Βουλής, όπου καθόταν η Φώφη Γεννηματά.

Ήταν παρών και όταν ο Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε το τριήμερο πένθος στη Βουλή

Λίγο αργότερα, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε στο περιστύλιο της Βουλής, αλλά τα λόγια έβγαιναν δύσκολα από το στόμα του, λέγοντας πως «έφυγε η Φώφη μας» και κάνοντας λόγο για «παλικαρίσια μάχη που έδωσε», προτού φύγει συντετριμμένος.

 

Λίγο αργότερα, ο κ. Παπανδρέου εξέδωσε μια γραπτή δήλωση, αναφέροντας τα εξής:

«Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της.

Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε  πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο. 

Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα».