Ισπανία: Συνελήφθη τουρκικό αλιευτικό με 2.900 κιλά κοκαΐνης

18 Απριλίου, 2022 10:15 ΜΜ
More videos

Μετά την κατάσχεση 2 τόνων 900 κιλών κοκαΐνης σε σκάφος στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας, συνελήφθησαν 5 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων 4 Τούρκοι και ένας Γεωργιανός υπήκοος. Αναφέρεται ότι η αγοραία αξία της κοκαΐνης είναι περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα αλιευτικό σκάφος που περιείχε 2 τόνους 900 κιλών κοκαΐνης κατασχέθηκε στην Ισπανία την Τετάρτη 13 Απριλίου στα νερά νότια των Καναρίων Νήσων. Σύμφωνα με το Reuters, οι ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν ότι στο σκάφος συνελήφθησαν 5 μέλη του πληρώματος, 4 από τα οποία ήταν Τούρκοι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το μήκους 20 μέτρων αλιευτικό σκάφος με το όνομα «AKT 1», το οποίο αλιεύτηκε με πληροφορία, ακινητοποιήθηκε 300 μίλια από τα Κανάρια Νησιά, ενώ 2.900 κιλά κοκαΐνης ήταν κρυμμένα σε μια από τις δεξαμενές καυσίμων. Αναφέρθηκε ότι η αγοραία αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης ήταν περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ.

“ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ”

Η θαλάσσια περιοχή όπου συνελήφθη το αλιευτικό είναι γνωστό ότι είναι περιοχή διέλευσης στη διαδρομή που ορίζεται ως «Αφρικανικός Δρόμος» στο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών. Αναφέρεται ότι ειδικά οι Κολομβιανοί έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν ψαράδες αυτής της περιοχής για να παραδώσουν στην Ευρώπη.

Τις στιγμές της επιχείρησης στο αλιευτικό σκάφος μοιράστηκαν με το κοινό οι δυνάμεις ασφαλείας: