Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΣυνελήφθη ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού Ελλάδιος Σπηρλιώτης για την κακοποίηση 14χρονης

Συνελήφθη ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού Ελλάδιος Σπηρλιώτης για την κακοποίηση 14χρονης

Οι αστυνομικοί πλέον ερευνούν το ενδεχόμενο ο 24χρονος να αναζητούσε στη δομή όπου διέμενε, ή και σε άλλες δομές, θύματα για τον 29χρονο μαστροπό

Ανοίγουν τη βεντάλια των ερευνών οι αστυνομικοί που αναζητούν τους βιαστές της 14χρονης, μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής στην υπόθεση γνωστού τροφίμου της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο Ελλάδιος, ο νεαρός που τις πρώτες ημέρες που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τον πατέρα Αντώνιο εμφανιζόταν σε τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλοντας τα όσα δραματικά βίωνε στις δομές της Κιβωτού, φέρεται να έχει ενεργό συμμετοχή στην ομάδα των βιαστών της 14χρονης στο Μεταξουργείο.

Οι αστυνομικοί πλέον ερευνούν το ενδεχόμενο ο 24χρονος να αναζητούσε στη δομή όπου διέμενε, ή και σε άλλες δομές, θύματα για τον 29χρονο μαστροπόΗ δομή, όπου διαμένει η 14χρονη με την αδερφή της, είναι μια δημόσια δομή στη Νέα Σμύρνη. Η δομή όπου διέμενε ο Ελλάδιος, αυτή της Κιβωτού, βρίσκεται στον Κολωνό. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο και ερευνούν όλες τις πιθανότητες, όσο απίθανες και εάν είναι. Διότι η στάση του 24χρονου, ο οποίος μετά τις αρχικές καταγγελίες κατά του πατέρα Αντωνίου έκανε στροφή 180 μοιρών, υποστηρίζοντας πως χρηματίστηκε από τηλεοπτική εκπομπή για να πει αρνητικά λόγια για τον έως τότε υπεύθυνο της δομής, δημιουργεί ερωτήματα.

Η 14χρονη στην πρώτη της κουβέντα με την παιδοψυχολόγο έδωσε κάποιες πληροφορίες για τον 24χρονο, ωστόσο αναμένεται η κατάθεσή της στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να αποκαλύψει την πραγματική διάσταση της δράσης του. Το ερώτημα που θα τεθεί είναι συγκεκριμένο: είχε αναλάβει να βρίσκει τροφίμους των δομών ή ο ρόλος του ήταν εντελώς περιφερειακός;

Ο 29χρονος μαστροπός, ο «Ταχίρ» από το Μπανγκλαντές, που γνώρισε μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών τη 14χρονη, επιμένει πως η ανήλικη πήγαινε στα ραντεβού με τη θέλησή της. Ο άνθρωπος που βίαζε την ανήλικη και εν συνεχεία την εξέδιδε σε άλλους παιδοβιαστές τής είχε τάξει μια όμορφη ζωή, με λεφτά και ρούχα. Τα τελευταία ήταν αυτά που είχε ανάγκη το ταλαιπωρημένο κορίτσι που ζει τα τελευταία χρόνια σε δομή φιλοξενίας με την αδερφή της. Και ο 29χρονος είναι ο άνθρωπος που την έπεισε πως με τα ερωτικά ραντεβού θα κέρδιζε την ελευθερία της αλλά και έσοδα για να κάνει τη ζωή που ήθελε.

Οι αστυνομικοί περιμένουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των παιδοβιαστών που πλήρωσαν 100 ευρώ για να συνευρεθούν με την ανήλικη. Η έρευνα θα επεκταθεί και για την αδερφή της 14χρονης, μια και τα δύο κορίτσια εξαφανίζονταν συχνά από τη δομή στην οποία διέμεναν, παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Οι τρεις συλληφθέντες θα απολογηθούν την Παρασκευή στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, εκεί όπου θα βρεθεί τις επόμενες ώρες η 14χρονη για να δώσει κατάθεση στην ανακρίτρια.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/3

Τα πιο σημαντικά