Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας

16 Ιουνίου, 2018 7:53 ΜΜ
More videos

Μετά από ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για περισσοτέρους από 12 μήνες η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε και εντόπισε τον Αρτέμη Σώρρα ο οποίος είχε εξαφανιστεί μετά την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξης με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος με την ποινή να μην επιδέχεται αναστολή.

Μηνυτής ήταν ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ιδρυτής της οργάνωσης “Ελλήνων Συνέλευσις” εντοπίστηκε στην περιοχή του Αλίμου όπου φαίνεται ότι είχε βρει καταφύγιο τους τελευταίους μήνες.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως την προηγουμένη εβδομάδα οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει πως ο γιος του Αρτέμη Σώρρα κινούνταν με το όχημα του στη συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι σήμερα κατάφεραν και έφτασαν στο κρησφύγετο του και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο Σώρρας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στις φυλακές.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Σώρρα

Εναντίον του Αρτέμη Σώρρα έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες που επισύρουν έως και ισόβια κάθειρξη για:

-Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

– Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

-Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

-Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

-Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

-Ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μαρτυρα.

[enikos] [protothema]