Συνελήφθη δικηγόρος επειδή έσβηνε συνθήματα της Χρυσής Αυγής

28 Δεκεμβρίου, 2017 8:55 ΠΜ
More videos

Ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, συνελήφθη επειδή έσβηνε σε τοίχο, σύνθημα της οργάνωσης. “Είναι προσβολή για όλους και ειδικά για την πόλη του Καρπενησίου” δηλώνει στο News 24/7

Ελεύθερος με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο, αφέθηκε χτες ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης την ώρα που έβαφε με σπρέι συνθήματα της Χρυσής Αυγής στο Καρπενήσι.

Σύμφωνα με όσα είπε στο NEWS 24/7, o κ.Ζώτος επισκέφτηκε το Καρπενήσι -τον τόπο καταγωγής της γυναίκας του- όταν είδε σε τοίχο στην είσοδο της πόλης γραμμένα συνθήματα της Χρυσής Αυγής μαζί με σβάστικες. Αγόρασε σπρέι και πήγε να σβήσει τα συνθήματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία.

“Ο Δήμος κακώς άφησε τα συνθήματα τόσες μέρες και δεν τα έσβησε. Είναι στην είσοδο της πόλης και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτά τα συνθήματα είναι ντροπή και προσβολή για όλους και ειδικά για το Καρπενήσι που κάηκε από τους ναζί. Το σπίτι που μένω κάηκε από τους ναζί.” είπε.

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε τοίχο, και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.

Tο θέμα δημοσιοποίησε επίσης με ανάρτησή της στο facebook, η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου. Συγκεκριμένα έγραψε πως:

Ο Δημήτρης Ζώτος μετά την απελευθέρωση του