Συναγερμός στην Κρήτη: Με ηπατίτιδα μωρό 14 μηνών

1 Μαΐου, 20222:18 ΜΜ
More videos

Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του, ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας – Από τον ΕΟΔΥ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για κανένα τέτοιο περιστατικό στα νοσοκομεία της Κρήτης – Δεν αποκλείεται το αγοράκι να παρακολουθείται από ιδιώτη παιδίατρο, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίζεται να έχει ενημερώσει τις επίσημες υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας

Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό φέρεται να εντοπίστηκε στο Ηράκλειο, ενώ διερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσου της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με το cretapost, πρόκειται για ένα αγοράκι 14 μηνών, το οποίο είχε νοσήσει και με κορωνοϊό πριν λίγους μήνες.

Η διάγνωση

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο.

Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας.

Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του, ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας.

Η ανησυχία και η νόσηση από κορωνοϊό

Το μικρό παιδί υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις ενώ παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες γιατρούς του.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά αυτό το κρούσμα θεωρείται ύποπτο αναφορικά με την οξεία ηπατίτιδα που κυριαρχεί σε παιδιά της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του συνέστησαν τη συνεχή παρακολούθηση του και εάν οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν το όριο 500, τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Την ίδια ώρα, στο… μικροσκόπιο έχει τεθεί και το γεγονός ότι πριν κάποιους μήνες νόσησε με κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται αν η νόσος της φλεγμονής του ήπατος που παρουσίασε σχετίζεται με τον κορωνοϊό ή είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Από τον ΕΟΔΥ ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για κανένα τέτοιο περιστατικό στα νοσοκομεία της Κρήτης. Δεν αποκλείεται το αγοράκι να παρακολουθείται από ιδιώτη παιδίατρο, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίζεται να έχει ενημερώσει τις επίσημες υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News