Ανησυχία για την 15χρονη Φωτεινή που εξαφανίστηκε στο Περιστέρι – Τι είναι τα loverboys από τα οποία κινδυνεύει

21 Απριλίου, 202212:46 ΜΜ

“Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξαφάνιση” είπε πριν από λίγη ώρα στον ΑLPHA ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, αναφερόμενος στην εξαφάνιση 15χρονης από το Περιστέρι. Το Amber Alert της κοπέλας ενεργοποιήθηκε χθες το απόγευμα, έπειτα από εισαγγελική εντολή. Ωστόσο, το κορίτσι λείπει από τις 19 Απριλίου.

Όπως ο κ. Γιαννόπουλος είπε, η Φωτεινή Γιαννοπούλου φαίνεται να κινδυνεύει καθώς υπάρχουν πιθανότητες να έχει παρασυρθεί από κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων. Συγκεκριμένα δήλωσε, ότι «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί».

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», είπε ο κ. Γιαννόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Εξήγησε, ότι το κορίτσι έκανε, υπό την επιρροή αυτων των ανθρώπων που φαίνεται να το έχουν πάρει, πράγματα που δεν συνάδουν με την ηλικία του. Έχει πει ψέματα στο σχολείο, έχει κατηγορήσει τους γονείς για κακοποίηση κ.λ.π. Φαίνεται πως του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου.

Τόνισε δε, ότι “πρέπει να καταλάβουν αυτοί που την έχουν, ότι θα την βρούμε! Δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάθει κακό το παιδί! Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “lover boys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη», πρόσθεσε. Αρκεί, όσοι γνωρίζουν να μιλήσουν!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ LOVERBOYS
Τα loverboys είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ.

Παραδοσιακά ένα lover boy σαγηνεύει νεαρά, ευάλωτα κορίτσια και αγόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά αργότερα. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Στις μέρες μας τα loverboys απειλούν τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας συχνά εκβιασμό και βία.

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο σε αυτό το φαινόμενο. Για παράδειγμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν στα loverboys τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα θύματά τους και να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτά.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
«Στις 19.04.2022 και ώρα 19:00, εξαφανίστηκε από το Περιστέρι, η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15 ετών. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ασφάλεια της ανήλικης βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς πιθανόν να είναι εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να διαφύγει. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Φωτεινής, στις 20.04.2022 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15ετών, έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια nike.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση» αναφέρει η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News