Σύμβουλος Ερντογάν: «Aν γίνει πόλεμος η Τουρκία θα διαλύσει την Ελλάδα σε 3-4 ώρες»

26 Οκτωβρίου, 2018 3:52 ΜΜ
More videos

Νέες απειλές προς την Αθήνα εκτόξευσε ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, υποστηρίζοντας ότι σε ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, η Ελλάδα θα καταστραφεί σε τρεις ή τέσσερις ώρες.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε Τούρκος δημοσιογράφος παραθέτοντας σχετικό βίντεο στο twitter, ο κ. Μπουλούτ μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε πως «η Ελλάδα θα καταστραφεί εντός τριών έως τεσσάρων ωρών αν διεξάγει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ισχυρές δυνάμεις παροτρύνουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, σχολιάζοντας το περιστατικό στο οποίο είχαν αναφερθεί τουρκικά ΜΜΕ, ότι η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» παρενόχλησε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Σε άλλο απόσπασμα των δηλώσεών του, ο σύμβουλος του Τ. Ερντογάν δηλώνει ότι το Ισραήλ παρέχει στα ελληνικά πολεμικά πλοία πληροφορίες που συλλέγει μέσω κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του Barbaros.

Σημειώνεται ότι παρόμοια ρητορική και υψηλούς τόνους είχε χρησιμοποιήσει ο Γιγκίτ Μπουλούτ και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, γράφοντας σε άρθρο του ότι τυχόν θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών θα καταλήξει σε στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα.