Συμμορία έσκαβε 4 μήνες τούνελ 500 μέτρων για να κλέψει την τράπεζα της Βραζιλίας

17 Οκτωβρίου, 2017 2:43 ΜΜ
More videos

Η αστυνομία της Βραζιλίας έπιασε μια συμμορία που ήθελε να κλέψει μια τράπεζα και είχε περάσει τέσσερις μήνες σκάβοντας μια σήραγγα στην κύρια αποθήκη της εθνικής τράπεζας, η οποία περιείχε 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η αστυνομία ανακάλυψε τη σήραγγα μήκους 500 μέτρων στο νότιο Σάο Πάολο, η οποία οδηγούσε από την φωλιά των ληστών στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Βραζιλίας.

Αν η ληστεία ήταν επιτυχημένη, θα μπορούσε να ήταν η «μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στην ιστορία», λένε οι τοπικές ειδήσεις.

Η ληστεία του αιώνα: H συμμορία που ήθελε να κλέψει μια τράπεζα και είχε περάσει τέσσερις μήνες σκάβοντας μια σήραγγα στην κύρια αποθήκη της εθνικής τράπεζας που περιείχε 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η σήραγγα οδηγούσε από ένα νοικιασμένο σπίτι, όπου διέμενε η συμμορία, κατευθείαν στο θησαυροφυλάκιο.

Οι εικόνες δείχνουν ότι στηρίζεται με ξύλινες σανίδες και σιδερένιες ράβδους, με τα εργαλεία να παραμένουν πίσω και τα φώτα να οδηγούν το δρόμο μέσα στη σήραγγα.

Η αστυνομία δήλωσε, ότι η σήραγγα είναι αρκετά μεγάλη ώστε ένας ενήλικας να σταθεί μέσα σε αυτή, στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει η Globo.com.

Οι αστυνομικοί του Σάο Πάολο παρακολουθούσαν την συμμορία επί 2 μήνες και ήταν η ολοκλήρωση της σήραγγας που προκάλεσε τις συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί του Σάο Πάολο παρακολουθούσαν επί δύο μήνες την ομάδα και ήταν η ολοκλήρωση της σήραγγας ήταν αυτή που προκάλεσε τις συλλήψεις των 16 ατόμων

«Η επένδυση της συμμορίας ήταν της τάξης των 4 εκατομμυρίων πραγματικών (900.000 ευρώ)», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της υπόθεσης Φάμπιο Πινέιρο Λόπεζ, σύμφωνα με την RT.

«Καθένας από τους συμμετέχοντες έβαλε 200.000 πραγματικά (40.000 ευρώ) και η εκτίμησή τους ήταν να πάρει πίσω 1 δισεκατομμύριο πραγματικά (200 εκατομμύρια ευρώ).

«Θα ήταν η μεγαλύτερη επίθεση στον κόσμο».

Περίπου 16 μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής και η αστυνομία του Σάο Πάολο λέει ότι όλοι οι ηγέτες είναι υπό κράτηση.

Το 500 μέτρων τούνελ στηρίζεται με ξύλινες σανίδες και σιδερένιες ράβδους

Ακολουθήστε μας στο facebook: