Συμμορία έσκαβε 4 μήνες τούνελ 500 μέτρων για να κλέψει την τράπεζα της Βραζιλίας

Οκτώβριος 17, 2017 2:43 ΜΜ
More videos

Η αστυνομία της Βραζιλίας έπιασε μια συμμορία που ήθελε να κλέψει μια τράπεζα και είχε περάσει τέσσερις μήνες σκάβοντας μια σήραγγα στην κύρια αποθήκη της εθνικής τράπεζας, η οποία περιείχε 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η αστυνομία ανακάλυψε τη σήραγγα μήκους 500 μέτρων στο νότιο Σάο Πάολο, η οποία οδηγούσε από την φωλιά των ληστών στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Βραζιλίας.

Αν η ληστεία ήταν επιτυχημένη, θα μπορούσε να ήταν η «μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στην ιστορία», λένε οι τοπικές ειδήσεις.

Η ληστεία του αιώνα: H συμμορία που ήθελε να κλέψει μια τράπεζα και είχε περάσει τέσσερις μήνες σκάβοντας μια σήραγγα στην κύρια αποθήκη της εθνικής τράπεζας που περιείχε 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η σήραγγα οδηγούσε από ένα νοικιασμένο σπίτι, όπου διέμενε η συμμορία, κατευθείαν στο θησαυροφυλάκιο.

Οι εικόνες δείχνουν ότι στηρίζεται με ξύλινες σανίδες και σιδερένιες ράβδους, με τα εργαλεία να παραμένουν πίσω και τα φώτα να οδηγούν το δρόμο μέσα στη σήραγγα.

Η αστυνομία δήλωσε, ότι η σήραγγα είναι αρκετά μεγάλη ώστε ένας ενήλικας να σταθεί μέσα σε αυτή, στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει η Globo.com.

Οι αστυνομικοί του Σάο Πάολο παρακολουθούσαν την συμμορία επί 2 μήνες και ήταν η ολοκλήρωση της σήραγγας που προκάλεσε τις συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί του Σάο Πάολο παρακολουθούσαν επί δύο μήνες την ομάδα και ήταν η ολοκλήρωση της σήραγγας ήταν αυτή που προκάλεσε τις συλλήψεις των 16 ατόμων

«Η επένδυση της συμμορίας ήταν της τάξης των 4 εκατομμυρίων πραγματικών (900.000 ευρώ)», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της υπόθεσης Φάμπιο Πινέιρο Λόπεζ, σύμφωνα με την RT.

«Καθένας από τους συμμετέχοντες έβαλε 200.000 πραγματικά (40.000 ευρώ) και η εκτίμησή τους ήταν να πάρει πίσω 1 δισεκατομμύριο πραγματικά (200 εκατομμύρια ευρώ).

«Θα ήταν η μεγαλύτερη επίθεση στον κόσμο».

Περίπου 16 μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής και η αστυνομία του Σάο Πάολο λέει ότι όλοι οι ηγέτες είναι υπό κράτηση.

Το 500 μέτρων τούνελ στηρίζεται με ξύλινες σανίδες και σιδερένιες ράβδους

Αφήστε το σχόλιό σας
Ακολουθήστε μας στο facebook: