Συμφωνείτε με το να πληρώνουμε 4 λεπτά ανά τεμάχιο τις πλαστικές σακούλες:

3 Ιανουαρίου, 2018 3:59 ΜΜ
More videos

Ξεκίνησαν πλέον οι χρεώσεις στις πλαστικές σακούλες από τα εμπορικά καταστήματα. Οι πολίτες υποχρεούνται να καταβάλουν 4 λεπτά ανα τεμάχιο ενώ οι επιχειρήσεις στη συνέχεια θα αποδίδουν το ειδικό περιβαλλοντικό τέλος καθώς η Ελλάδα εναρμονίστηκε με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

«Είναι κατι που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Παντού στην Ευρώπη δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλων και εμείς εδώ καταναλώναμε δεκάδες πλαστικές σακούλες τον μήνα με ασυδοσία» λέει στο in.gr η κα Διονυσία Τσέλου που ως νοικοκυρά θα καθιερώσει να κάνει τις αγορές της με ένα πάνινο καλάθι όπως μας λέει.Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και περιπτώσεις καταναλωτών που πιστεύουν πως ο μόνος λόγος για την ύπαρξη του «περιβαλλοντικού τέλους είναι για να έχει περισσότερα έσοδα το κράτος από έναν ακόμα φόρο. «Αν ήθελαν να κάνουν καλό στο περιβάλλον να καταργούσαν εντελώς τις πλαστικές σακούλες και αν ήταν διαθέσιμες μόνο χάρτινες ή πάνινες. Έτσι αναγκαστικά θα κάναμε χρήση αυτών και το περιβάλλων θα σωζόταν από τα πλαστικά» μας λέει ο 72χρονος Κωνσταντίνος Σακκάς.

Πάντως κατά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο «στόχος του Υπουργείου είναι η αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, η αλλαγή του εμπορίου και της βιομηχανίας».

[in]

Ακολουθήστε μας στο facebook: