Σύλληψη του άντρα που τραυμάτισε σκύλο με βέλος στον Βόλο

19 Νοεμβρίου, 20205:29 ΜΜ
More videos

Συνελήφθη ο άντρας που προσπάθησε να δολοφονήσει το σκυλί στον Βόλο με… βέλος/βαλλίστρα. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη για βασανισμό ζώου, μετά την τροπολογία του νόμου, με τον οποίο η πράξη αυτή διώκεται πλέον ως κακούργημα.

Το περιστατικό

Όλα έγιναν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2020, πρωινές ώρες. Το δεσποζόμενο σκυλί το τραυμάτισαν με βέλος, όταν βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στο κέντρο του Βόλου. Κάποιος τραυμάτισε τον σκύλο πετυχαίνοντας τον με τόξο – βαλλίστρα- και το βέλος βρέθηκε καρφωμένο 20 εκατοστά στην κοιλιά του ζώου. Το τραύμα είναι ιδιαίτερα βαθύ και υπάρχει φόβος περιτονίτιδας.

Η σύλληψη

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, στα κρατητήρια βρίσκεται μετά από τη σύλληψή του 40χρονος που κατηγορείται ότι θέλησε να δολοφονήσει σκύλο με βαλλίστρα την ώρα που το ζώο βρισκόταν μέσα σε αυλή.

Ντύθηκε με ιατρική στολή coviD στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε πρόσβαση για να την αποκτήσει , στήθηκε έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών του ζώου και στόχευσε με αποτέλεσμα να  τραυματίσει το ζώο σοβαρά.

Ο 40χρονος που φέρεται να μην έχει καμία επαγγελματική δραστηριότητα είχε προσπαθήσει και άλλη φορά να σκοτώσει το ζώο γι΄ αυτό και οι ιδιοκτήτες είχαν τοποθετήσει κάμερες στην αυλή, ενώ κατ΄ επανάληψη είχαν παραπονεθεί στην οικογένειά του για τη στάση του, αλλά δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.

Στο σπίτι του βρέθηκε το τόξο μετά από τις καταγγελίες της κηδεμόνα του ζώου. Η ίδια είχε βρει τον σκύλο της, στην αυλή του σπιτιού της να αιμορραγεί με το βέλος  να είναι καρφωμένο 20 εκατοστά στα σπλάχνα του.

Η υγεία του σκύλου

Ο σκύλος αναρρώνει αλλά η κατάστασή του είναι ακόμα κρίσιμη. Η επίθεση στο ζώο έγινε τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου.

Ο βασανισμός των ζώων έγινε κακούργημα

Μετά την τροπολογία του νόμου για τον βασανισμό των ζώων, πρόκειται για την πρώτη σύλληψη για βασανισμό ζώου και θα διωχθεί ως κακούργημα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News