Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΣύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Πληροφορίες για παραπάνω νεκρούς και ακρωτηριασμένους

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Πληροφορίες για παραπάνω νεκρούς και ακρωτηριασμένους

Δυσάρεστα είναι τα νέα που καταφθάνουν από τη σύγκρουση τρένων έξω από τη Λάρισα, στο ύψος των Τεμπών. Οι πληροφορίες που έρχονται με συνεχή ροή από τις υπηρεσίες που επιχειρούν, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε διψήφιο, με επίσης δεκάδες σοβαρά τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους και πολλούς ακόμη τραυματίες.

Η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα με 350 επιβάτες, συγκρούστηκε με άλλη εμπορική λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρονται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Επιπρόσθετα, σε επιφυλακή για να υποδεχθεί τυχόν τραυματίες βρίσκεται και το νοσοκομείο Κατερίνης.
Βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες και στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τμήμα του τρένου μεταφέρθηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Όπως μετέδωσαν αθηναϊκά μέσα, υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει προς τα νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας του Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς. Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.
Λεωφορεία παρέλαβαν τους επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους.

Δήλωση σοκ από Αγοραστό: «Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν… Ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγάλος»

Στη σφοδρότητα της σύγκρουσης που ήταν μετωπική όπως εξήγησε, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν… έχουν μείνει οι ρόδες… Θα είναι μεγάλος ο αριθμός των νεκρών» είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ, θέλοντας να δείξει το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο κ. Αγοραστός βρίσκεται από τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας στο σημείο της σύγκρουσης.Τα πιο σημαντικά