Συγκρούστηκαν τρία πλοία στο νέο λιμάνι της Πάτρας

8 Οκτωβρίου, 20177:54 ΠΜ

Φορτηγό πλοίο τύπου RO – RO σημαίας Μάλτας συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστα αίτια, με πλοίο ανεφοδιασμού,  κατά την διάρκεια πετρέλευσης σε επιβατικό πλοίο.

Η σύγκρουση πλοίων έγινε αναπάντεχα. Μέσα στο λιμάνι στην Πάτρα, οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν σκηνές που δύσκολα θα ξεχάσουν. Η σύγκρουση πλοίων σημειώθηκε το χτες το απόγευμα στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλοίο που θα εκτελούσε δρομολόγιο Πάτρα – Ιταλία, κατά τον απόπλου του, προσέκρουσε σε δεξαμενόπλοιο που ήταν δίπλα σε πλοίο superfast, το οποίο και τροφοδοτούσε με καύσιμα. Εκείνη την ώρα στο λιμάνι εκδηλωνόταν μπουρίνι.

Το καράβι που έπεσε στο δεξαμενόπλοιο δεν εκτέλεσε το δρομολόγιο. Από τη σύγκρουση σύμφωνα με το Λιμεναρχείο δεν προκλήθηκε τραυματισμός επιβατών ή πληρώματος, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους και στα τρία πλοία και ακολούθησε επιθεώρηση από ειδικό κλιμάκιο. Οι ζημιές φαίνεται να είναι μικρές. Στις 18.00 το Superfast απέπλευσε καθώς είχε υποστεί μόνο μικρό αποχρωματισμό, σύμφωνα με πληροφορίες. Μετά την επιθεώρηση θα αποφασιστεί αν θα αποπλεύσουν και τα άλλα δύο πλοία.

Πηγή: patrastimes.grthebest.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News