Συγκριτικές εικόνες για να δείχνουν πόσο τεράστια είναι μερικά πράγματα

13 Οκτωβρίου, 20197:30 ΜΜ
More videos

Μερικές φορές η φαντασία μας δεν μπορεί να επεξεργαστεί το πραγματικό μέγεθος των πραγμάτων. Κάνουμε συνήθως τα πάντα μικρότερα στο κεφάλι μας γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι τόσο τεράστια.

Ο Κέβιν Γουίσμπιθ δημιούργησε κολάζ που μας βοηθούν να κατανοήσουμε το πραγματικό μέγεθος κάποιων αντικειμένων. Εντυπωσιαστήκαμε και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε αυτές τις φωτογραφίες μαζί σας.

Ένας πυραυλοκινητήρας και το αυτοκίνητο smart

© imgur/KevinWisbith

Ο πυραυλοκινητήρας M-1 αναπτύχθηκε για το διαστημικό πρόγραμμα της NASA στη δεκαετία του ’50. Είναι ο μεγαλύτερος κινητήρας στον κόσμο: η διάμετρος του είναι πάνω από 4 μέτρα και μπορεί να καλύψει ένα smart.

Σκορπιος “Pulmonoscorpius” και γάτες

© imgur/KevinWisbith

Τα προϊστορικά μαμούνια ήταν μεγαλύτερα από τα σύγχρονα λόγω του υψηλού επιπέδου οξυγόνου. Αυτοί οι σκορπιοί ήταν μήκους 60 εκατοστών – σχεδόν όσο οι γάτες. Ευτυχώς, έχουν πλέον εξαφανιστεί.

Πετρελαιοφόρο και Σέντραλ Παρκ

© imgur/KevinWisbith

Το “Seawise Giant”, ένα πετρελαιοφόρο, έχει μήκος 452 μέτρα. Εάν τοποθετηθεί στη μεγαλύτερη λίμνη στο κεντρικό πάρκο της Νέας Υόρκης, θα υπήρχαν μόνο 10 μέτρα ελεύθερου χώρου μπροστά και πίσω.

Ο αστεροειδής “Διόνυσος” και η Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ

© imgur/KevinWisbith

Ο αστεροειδής αυτός είναι μέρος της ομάδας των αστεροειδών του Απόλλωνα. Το πλάτος του είναι 1.5 χιλιόμετρα. Εάν έπεφτε πάνω από τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, θα έμοιαζε έτσι.

Τιτανικός και ένα σύγχρονο αεροπλανοφόρο

© imgur/KevinWisbith

Την εποχή του, ο Τιτανικός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλοία. Το μήκος του ήταν 269 μέτρα. Αλλά αν τον συγκρίνουμε με τον αεροπλανοφόρο Ρόνταλντ Ρίγκαν, δεν φαίνεται τόσο μεγάλος. Δεν αποτελεί έκπληξη: το μήκος του αεροπλανοφόρου είναι 333 μέτρα.

Ένα ραδιοτηλεσκόπιο και το Λας Βέγκας

© imgur/KevinWisbith

Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο βρίσκεται στην Κίνα και η διάμετρος του είναι σχεδόν 500 μέτρα. Έτσι θα φαινόταν στο κέντρο του Λας Βέγκας.

Το ορυχείο “Mirny Diamond” και το Γουίλις Τάουερ

© imgur/KevinWisbith

Το ορυχείο “Mirny Diamond” είναι ένα από τα βαθύτερα στον κόσμο: το βάθος του είναι 525 μέτρα. Αν το Γουίλις Τάουερ, το δεύτερο υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ στα 527 μέτρα, τοποθετούνταν στο εσωτερικό του, θα φαινόταν μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι στην κορυφή του.

Βομβαρδιστικό αεροπλάνο Β-2 και ένα γήπεδο

© imgur/KevinWisbith

Το βομβαρδιστικό αεροπλάνο Β-2 είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα βομβαρδιστικά αεροπλάνα στον κόσμο. Το άνοιγμα του πτερυγίου του είναι σχεδόν 50 μέτρα και μπορεί να συγκριθεί με το πλάτος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Μπουρτζ Χαλίφα και το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ

© imgur/KevinWisbith

Το Μπουρτζ Χαλίφα είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο με ύφος 828 μέτρα. Είναι 446 μέτρα ψηλότερο από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ και βρίσκεται πάνω από τα σύννεφα.

Το αστέρι του Θανάτου και η γη

© imgur/KevinWisbith

Εάν υπήρχε το αστέρι του Θανάτου, θα φαινόταν έτσι, ενώ πετούσαμε πάνω από τη Φλόριντα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News