Συγκλονίζει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Ο πλούτος δεν είναι τα λεφτά, είναι οι άνθρωποι»

13 Σεπτεμβρίου, 2022 1:32 ΠΜ
More videos

Συγκινούν και σοκάρουν τα όσα λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο θάνατος του οποίου γέννησε την οργή και βύθισε στη θλίψη το πανελλήνιο πριν από έξι χρόνια. Σήμερα, ο Βαγγέλης θα ήταν 26 χρονών.

Ο Ρεθυμνιώτης σπουδαστής που φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του, μη μπορώντας να αντέξει το συστηματικό bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική σχολή στα Ιωάννινα. Ήταν θύμα συνεχούς εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς. Το άψυχο κορμί του εντοπίσθηκε στις 16 Μαρτίου του 2015 και έφερε τραύματα από μαχαίρι.

«Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια, έχουν γίνει μειονεκτήματα; Σας στεναχωρώ, εγώ αυτά έχω μάθει, να λέω αλήθειες, αυτά που αισθάνομαι», λέει ο πατέρας του, Ανδρέας, σε συνέντευξή του, η οποία ραγίζει καρδιές, στην ΕΡΤ.

Μολονότι ο μονάκριβος γιος του ήταν θύμα απάνθρωπης συμπεριφοράς στη Γαλακτομική Σχολή, όπου φοιτούσε, ο κ. Γιακουμάκης εξακολουθεί να πιστεύει στον άνθρωπο και σε αξίες όπως η φιλία και η αγάπη.

«Οι αξίες που γνωρίζω εγώ μπορεί να είναι λάθος για τον σημερινό κόσμο», λέει χαρακτηριστικά. Λέξεις όπως το τίμιος και το ηθικός, μπορεί σήμερα να έχουν ακόμη και αρνητική ερμηνεία.

«Η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια, έχουν γίνει μειονεκτήματα στον άνθρωπο, αυτό έχω αισθανθεί. Είμαι εγώ λάθος ή είναι οι άλλοι σωστοί;», αναρωτιέται.

«Ο πλούτος για μένα δεν είναι τα λεφτά. Είναι οι άνθρωποι, είναι οι φίλοι… δεν είναι απλές λέξεις… είναι άλλο τι λες κι άλλο τι αισθάνεσαι», λέει.

Μίλησε, επίσης, για τη ζωή του κτηνοτρόφου και τόνισε πως δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. Ο βοσκός προσέχει τα ζώα του, μεγαλώνει με αυτά, μπορεί να καταλάβει τι θέλουν, είπε.

Ερωτηθείς τι ονειρεύεται για το μέλλον απάντησε: «Μόνο υγεία και ο μεγαλύτερος πλούτος για μένα είναι οι άνθρωποι, έχεις ανθρώπους, έχεις τα πάντα».