Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου πιλότου: «Δε θα πάμε για αναγνώριση – Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν»

1 Φεβρουαρίου, 20232:18 ΜΜ
More videos

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο Πέμπτη 2/2 στον νεκρό συγκυβερνήτη του μοιραίου F4, που συνετρίβη νότια της Ανδραβίδας.

Οι γονείς του καλούνται σήμερα να αναγνωρίσουν τη σορό του 29χρονου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Μια επώδυνη διαδικασία στην οποία δε θέλουν να παραστούν, όπως δήλωσε ο πατέρας του.

«Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν, δε θα γίνει αναγνώριση. Δεν μπορούσα να πάω να υποστώ αυτό το μαρτύριο… Καλά η μητέρα του δεν το συζητάμε είναι σε κώμα, σε κωματώδη κατάσταση. Εγώ είμαι καλύτερα… Εντάξει ο δικός μου πόνος δεν είναι σαν της μάνας… Είμαι λίγο πιο καλά… Με βοηθά που μιλάω και με δημοσιογράφους κι ευχαριστώ, μας βοηθάει πάρα πολύ, αλλά να πάω να κάνω αναγνώριση ξεχάστε το. Δε μετακινούμαι από το σπίτι μου, από το δωμάτιο που ζούσε το παιδί μου… Μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο», δήλωσε ο κ. Τουρούτσικας, μιλώντας στην Ερτ, και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του F-4 που αγνοείται από τη Δευτέρα.
«Δε θα του άρεσε η λέξη ήρωας»

«Ο Μάριος ήταν ταγμένος να υπηρετήσει την πατρίδα του. Είμαι σίγουρος ότι δε θα του άρεσε η λέξη ήρωας, εμένα μου έλεγε “πατέρα είμαι πολεμιστής”. ¨Ήταν τόσο ταπεινός που δεν έλεγε το επάγγελμά του», ανέφερε ο κ. Κώστας Τουρούτσικας, μιλώντας το πρωί στον Ant1, ζητώντας να σταματήσουν να αποκαλούν ήρωα τον γιο του.

«Το παιδί μου δεν ήταν ήρωας. Αυτοί έκαναν μια άσκηση σε συνθήκες πολέμου που την είχαν κάνει πολλές φορές, σε αυτήν την άσκηση δεν σκοτώθηκε επειδή είχε αντίπαλο. Σκοτώθηκε επειδή είχε ένα συμβάν. Γι’ αυτό πληρωνόταν. Δεν τον ενδιάφερε να πεθάνει για την πατρίδα του, ήταν η δουλειά του», σημείωσε.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News