Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΣυγκλονίζει η Ρούλα Κουσκουρή για τη μάχη της με τον καρκίνο του...

Συγκλονίζει η Ρούλα Κουσκουρή για τη μάχη της με τον καρκίνο του στήθους

Έχει μια σημαντική πορεία στη δημοσιογραφία, ενώ τα τελευταία χρόνια τη βλέπουμε στο πλευρό της Ζήνας Κουτσελίνη και την εκπομπή του Star, Αλήθειες με τη Ζήνα.

Ο λόγος για τη Ρούλα Κουσκουρή που μιλώντας στο περιοδικό Secret, αποκάλυψε για πρώτη φορά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο πριν από λίγα χρόνια.

64036665a0f73

H Ρούλα Κουσκουρή με τη Ζήνα Κουτσελίνη και τη Μαρία Παναγοπούλου Χαρδαβέλλα

«Πριν από τρία χρόνια ήρθα αντιμέτωπη µε τον καρκίνο στο στήθος. Είναι κάτι που το δημοσιοποιώ για πρώτη φορά και το πράττω γιατί θέλω να καταλάβει καθένας που είναι αντιμέτωπος µε αυτή την ασθένεια ότι µπορεί να βγει νικητής. Το 2020 λοιπόν, ενώ βρισκόμουν σε δημοσιογραφική αποστολή στη Σάµο για την κάλυψη των σεισμών και µιλούσα στο τηλέφωνο δίνοντας το ρεπορτάζ, ένιωσα ότι κάτι έπιασα μεταξύ του στήθους και του ώμου. Παρότι πριν από τρεις μήνες είχα κάνει την ετήσια μαστογραφία, όπως πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες, ξαφνιάστηκα. Τελείωσα τη δημοσιογραφική µου αποστολή και περίμενα να επιστρέψω στην Αθήνα, για να μπορέσω να επικοινωνήσω µε τον γιατρό και να δω τι μπορεί να είναι αυτό.

Μετά από εξετάσεις εντοπίστηκε ότι ήταν καρκίνος σε αρχικό στάδιο. Έγινε ογκοεκτοµή κι από εκεί και πέρα οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να περάσω από έναν κύκλο χημειοθεραπειών κι ακτινοβολιών. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής µου, γιατί έπρεπε να πολεμήσω την ασθένεια µε το σώμα µου, το μυαλό και την ψυχή µου. Το οργανικό του σώματος το είχαν αναλάβει οι γιατροί µε τις θεραπείες. Εγώ έπρεπε να αντιμετωπίσω τις σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό µου και να διαχειριστώ την εικόνα µου που άλλαζε, όπως χάνοντας τα μαλλιά µου από τις χημειοθεραπείες. Αλλά έβαλα ψυχή, για να σταθώ όρθια και να βγω νικήτρια, κάτι που κατάφερα. Επίσης, δε σταμάτησα ποτέ να δουλεύω. Φορούσα την περούκα µου και κανείς δεν ήξερε τη μάχη που έδινα. Δεν άφησα ποτέ την εικόνα µου», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

640366729e72d

Η Ρούλα Κουσκουρή δε σκοπεύει να εγκαταλείψει τη μάχιμη δημοσιογραφία! /Φωτογραφία Instagram

Ακόμα τόνισε: «Υπήρξαν στιγμές που, χωρίς να το θέλω, έρχονταν άσχημες σκέψεις, που είχαν να κάνουν περισσότερο µε τα παιδιά µου. Όμως ήταν κι αυτά που µου έδωσαν τη δύναμη, όπως κι ο σύζυγός µου, αφού στάθηκαν δίπλα µου και µε βοήθησαν µε όλες τις δυνάμεις τους να σταθώ στα πόδια µου και στο τέλος να τα καταφέρω».

Για την υποψηφιότητά της στις ερχόμενες εθνικές εκλογές µε τη Νέα Δημοκρατία στον Δυτικό Τομέα της Αττικής, είπε: «Αποφάσισα να θέσω τον εαυτό µου στην παράταξη της Νέας Δηµοκρατίας, γιατί δεν ήθελα άλλο να είμαι απαθής σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω µου. Μέχρι τώρα µε την ιδιότητά µου ως δημοσιογράφου κατέγραφα τα προβλήματα των πολιτών. Τώρα θέλω να βοηθήσω και να δώσω λύση σε αυτά τα προβλήματα. Θα είμαι υποψήφια στον Δυτικό Τοµέα της Αθήνας γιατί εκεί γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω µε την οικογένειά µου».

Τέλος, η δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Η μάχιμη δημοσιογραφία είναι μεράκι και κάτι που δε θα αλλάξει ποτέ στη ζωή µου. Από εκεί και πέρα, ο λαός θα αποφασίσει από ποιο πόστο θα μπορέσω να βοηθήσω ακόμα πιο πολύ στις λύσεις των καθημερινών προβλημάτων του».

Τα πιο σημαντικά