Συγκλονίζει η μητέρα του Κ. Κατσίφα στην κάμερα: «Μου το έφαγαν το παιδάκι μου»

29 Οκτωβρίου, 2018 9:13 ΜΜ
More videos

Τραγική φιγούρα είναι η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία έμαθε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι ο γιος της έπεσε νεκρός από τα αλβανικά πυρά.

«Μου το έφαγαν το παιδάκι μου»

Ο πατέρας του, προσπαθεί να της δώσει κουράγιο. Το ίδιο συγγενείς και γείτονες. Πώς να παρηγορήσεις όμως μια μάνα που έχασε το παιδί της;

Η κυρία Βασιλική θέλει να αγγίξει ένα προς ένα τα πράγματα του παιδιού της. O πατέρας του δεν αντέχει και λυγίζει.

Δείτε το βίντεο

Οι γονείς του Κωσνταντίνου με δάκρυα στα μάτια πέφτουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Προσπαθούν να βρουν το κουράγιο να αντέξουν το θάνατο του παιδιού τους. Αναζητούν όμως και απαντήσεις, για ποιο λόγο έχασαν τον μοναχογιό τους από την αλβανική αστυνομία.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ

2 Οκτωβρίου 2018. Ο Κωνσταντίνος υψώνει την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σημείο των Βουλιαράτων στο βουνό Κόζιακα. Γράφει “η Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική”. Οι αλβανικές αρχές την εντοπίζουν και ξεκινούν πόλεμο εναντίον του.
Ξημερώνει 28η και ο Κωνσταντίνος βρίσκεται στο καφενείο του χωριού. Ενημερώνεται ότι επιχειρούν να του κατεβάσουν τη σημαία και ζητά εξηγήσεις από τις αρχές.Διαπληκτίζεται μαζί τους. Ένας από τους ένστολους του δείχνει απειλητικά το περίστροφο

Ο 35χρονος τρομοκρατείται. Το μυαλό του θολώνει. Πηγαίνει στο σπίτι παίρνει το καλάσνικοφ και επιστρέφει στο σημείο. Αρχίζει να πυροβολεί στον αέρα και στη συνέχεια εξαφανίζεται προς τα βουνά .Οι πάνοπλοι αστυνομικοί τον αναζητούν παντού. Σηκώνουν και ελικόπτερο.

Εισβάλλουν στο σπίτι του και χτυπούν τη μητέρα του. Η ίδια περιγράφει την ώρα που οι Αλβανοί αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι:

«Μαύρισε η αυλή 30-40 άτομα, χτυπάνε με το κοντάρι παράθυρα. Γιατί το κάνετε αυτό; Μου είπανε είσαι Αλβανίδα, δεν είμαι Αλβανίδα, είμαι Ελληνίδα μάνα και ζω στην Αλβανία και μου έδωσε μια με το κοντάρι και με πάει πέρα και λέω το παιδί μου εάν έκανε τίποτα;»

Μετά από 6 ώρες επιχείρησης τον εντοπίζουν στο υδραγωγείο όπου κρυβόταν και τον εκτελούν με δυο σφαίρες .

Το μυστήριο της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσιφά ξεκινά εκείνη τη στιγμή.Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και παραμένουν αναπάντητα. Οι αλβανικές αρχές εξάντλησαν τις πιθανότητες να τον αφοπλίσουν πριν τον σκοτώσουν; Τον εξουδετέρωσαν και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή στο δόξα πατρί ;

Οι αλβανικές αρχές παρουσίασαν εχθές εικόνες ενός περιπολικού σουρωτήρι από τις σφαίρες. Πράγματι απειλούσε τη ζωή τους ο Βορειηπειρώτης;

Όπως φαίνεται ελληνική και αλβανική αστυνομία συνεργάστηκαν στενά από το πρώτο λεπτό της κρίσης.

Οι συγχωριανοί του παραλίγο να επιτεθούν στις αρχές.Θεωρούν πως οι Aλβανοί είχαν βάλει τον Κωνσταντίνο στο μάτι και περίμεναν την αφορμή. Βέβαια ο Κωνσταντίνος στο τέλος τους νίκησε με το θάνατό του.