Συγκλονιστική αποκάλυψη: Πέντε φορές χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα την παραμονή του θανάτου της

3 Απριλίου, 2022 11:44 ΜΜ
More videos

Λίγες ώρες πριν απολογηθεί η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μια αποκάλυψη για την ημέρα που το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσκομείο σοκάρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, μέσα σε διάστημα μόλις 13 ωρών η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να χορήγησε πέντε φορές κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα, στο νοσοκομείο που το παιδί νοσηλευόταν.

Η αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν και τη χρονική σειρά με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την προηγουμένη του θανάτου της, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου του 2022.

Πιο αναλυτικά:

  • Στις 11 το πρωί το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία και άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 3,5 λεπτά
  • Περίπου 25 λεπτά αργότερα στις 11.25 πμ παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας 1,5 λεπτού
  • Την ίδια πάντα ημέρα στις 2.30μμ καταγράφεται ένα ακόμα επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, και υπάρχουν και δύο ακόμα, στις 6.30μμ διάρκειας 1,5 λεπτού, και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάσει επιληπτική δραστηριότητα.

Η “χαριστική βολή”

Η χαριστική βολή δόθηκε ουσιαστικά στο παιδί, με 6,5mg κεταμίνης ανά mL αίματος, στις 2.28μμ στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όταν οι νοσηλευτές βρίσκουν τη μικρή Τζωρτζίνα απνοϊκή μέσα στο θάλαμό της έχει 32 σφύξεις ανά λεπτό. Μετά από πάνω από 1 ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί δυστυχώς καταλήγει.

Σημειώνεται ότι στις 8 Απριλίου 2021 η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Εκεί λίγες ημέρες αργότερα έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Όπως είναι γνωστό, ο αναισθησιολόγος κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά της ώρας να επαναφέρει στη ζωή τη Τζωρτζίνα, ωστόσο η 9χρονη έμεινε τετραπληγική.

Πισπιρίγκου στους γιατρούς: Πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια

Σοκαριστικά είναι και τα λόγια της Πισπιρίγκου προς γιατρό, ενώ ο ίδιος και οι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να σώσουν την Τζωρτζίνα.

“Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: ”Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί””.

Η υπερασπιστική της γραμμή: Φταίνε οι γιατροί

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε σήμερα λόγο για ”ανατροπές” στην υπόθεση, καθώς η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην Τζωρτζίνα, κατά τα λεγόμενά τους, υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος έφτασε στη ΓΑΔΑ και μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ερευνούμε την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη, ποιος την προμηθεύτηκε με και ποιον τρόπο και πώς την χρησιμοποίησε”.

“Η κεταμίνη είναι μια ουσία που διακινείται με πολύ αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο και δεν μπορεί κανείς να την προμηθευτεί στο εμπόριο. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από κάποιον χωρίς δόλο και ίσως δούμε κάποιες ανατροπές”.

Άμεση και οργισμένη ήταν η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η κεταμίνη, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού, χρησιμοποιείται μόνο από το χειρουργείο και τη ΜΕΘ κατόπιν ιατρικής οδηγίας, ενώ η Τζωρτζίνα πέθανε σε κλινική όπου δεν υπάρχει η συγκεκριμένη ουσία.