Συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν πώς είναι να πεθαίνεις από την πείνα

25 Νοεμβρίου, 20183:24 ΠΜ
More videos

Καμιά φορά όσο συγκλονιστική και αν είναι η γραμμένη αλήθεια, χρειάζεται μια εικόνα για να αποτυπώσει την ωμή πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει και με τη φωτογραφία του 5χρονου Abdelrahman Manhash.

Στην συγκλονιστική αυτή φωτογραφία ο μικρός στηρίζεται στην αγκαλιά της μητέρας του.Το βάρος του είναι μόλις πέντε κιλά.

Η Nadia Nahari δεν μπορεί να κάνει πολλά για να εμποδίσει την κατάρρευση του γιου της που υποφέρει από υποσιτισμό.

Πόσο ακραία είναι η κατάσταση στη Υεμένη; Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά αυτή την εβδομάδα, 85.000 παιδιά σαν τον Abdelrahman, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, έχουν πεθάνει μέσα σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Save the Children η κατάσταση δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως και η αλήθεια ίσως είναι ακόμη πιο τρομακτική.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα ότι έως και 14 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη βρίσκονται στο κατώφλι του λιμού.

Ο Οργανισμός επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών για τον τερματισμό του τριετούς πολέμου, ο οποίος έχει προκαλέσει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση.

Η Υεμένη έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στον πόλεμο, που κλιμακώθηκε το 2015 όταν η υπό την Σαουδική Αραβία συμμαχία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του κινήματος των ανταρτών Χούτι, κάτι που οδήγησε τον πρόεδρο Μανσούρ Χάντι να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η αύξηση στις τιμές των τροφίμων και η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος ως αποτέλεσμα του εμφυλίου έχουν εκθέσει όλο και περισσότερες οικογένειες στον κίνδυνο της έλλειψης τροφίμων.

Η φιλανθρωπική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορεί τον αποκλεισμό για αυτό το φαινόμενο.

Υποστηρίζει ότι με βάση έρευνές της αν δεν αντιμετωπιστεί ο οξύς υποσιτισμός, περίπου το 20-30% των παιδιών θα πεθαίνουν κάθε χρόνο.

«Για κάθε παιδί που σκοτώνεται από βόμβες και σφαίρες, δεκάδες άλλα λιμοκτονούν μέχρι θανάτου και αυτό είναι πλήρως αποτρέψιμο», λέει ο διευθυντής της οργάνωσης στην Υεμένη Τάμερ Κιρόλος.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News