Η κ. Καλλιόπη στα 88 της έκανε κάτι για πρώτη φορά στη ζωή της
Μια ιδιαίτερα συγκινητική και ανθρώπινη στιγμή εκτυλίχθηκε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης «Παρέα με Ουρά», η οποία φέρνει τους ασθενείς σε επαφή με σκύλους θεραπείας.
Δείτε το βίντεο:
Πρωταγωνίστρια της όμορφης ιστορίας ήταν η 88χρονη κ. Καλλιόπη, η οποία, ενώ βρισκόταν στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και λάμβανε τη θεραπεία της, έκανε κάτι που δεν είχε τολμήσει ποτέ μέχρι σήμερα: χάιδεψε για πρώτη φορά στη ζωή της ένα σκυλάκι.
Το σκυλάκι ήταν ο Ντύλαν, ένας σκύλος θεραπείας που επισκέπτεται ασθενείς του νοσοκομείου και προσφέρει με την παρουσία και την επαφή του στιγμές χαλάρωσης, συντροφιάς και χαμόγελου.
Από τον φόβο στο πρώτο χάδι
Την ξεχωριστή στιγμή περιέγραψε σε ανάρτησή του ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, εξηγώντας ότι είχε συναντήσει και στο παρελθόν την κ. Καλλιόπη.
Όπως ανέφερε, η 88χρονη τού είχε εκφράσει με μεγάλη ευγένεια τον φόβο που ένιωθε απέναντι στα σκυλιά και, παρά τις προηγούμενες συναντήσεις της με τον Ντύλαν, δεν είχε θελήσει μέχρι σήμερα να έρθει σε στενή επαφή μαζί του.
Αυτή τη φορά, όμως, συνέβη κάτι διαφορετικό.
Η ίδια η κ. Καλλιόπη ζήτησε να χαϊδέψει τον Ντύλαν, ξεπερνώντας τον φόβο που την ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, στα 88 της χρόνια, άπλωσε το χέρι της και χάιδεψε για πρώτη φορά ένα σκυλάκι.
Μια φαινομενικά απλή κίνηση, η οποία όμως είχε ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ίδια όσο και για τους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά της.
«Ένα ιδιαίτερα γλυκό και διδακτικό παράδειγμα»
Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, επισημαίνοντας πως μέσα από τις καθημερινές επισκέψεις με τον Ντύλαν γίνεται μάρτυρας της θετικής επίδρασης που μπορεί να έχει η παρουσία ενός σκύλου θεραπείας στους ασθενείς.
Χαρακτήρισε μάλιστα τη σημερινή εμπειρία «ένα ιδιαίτερα γλυκό και διδακτικό παράδειγμα», καθώς μια γυναίκα που μέχρι πρότινος φοβόταν να πλησιάσει τον Ντύλαν αποφάσισε από μόνη της να κάνει το πρώτο βήμα.
Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία που έχει να δημιουργεί ανθρώπινες σχέσεις με ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ορισμένες από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής τους.
Η ιστορία της 88χρονης κ. Καλλιόπης και του Ντύλαν αποτελεί μία μικρή αλλά ιδιαίτερα δυνατή στιγμή μέσα στην καθημερινότητα ενός νοσοκομείου. Ένα πρώτο χάδι στα 88 χρόνια της ήταν αρκετό για να χαρίσει χαμόγελα και συγκίνηση, υπενθυμίζοντας τη σημασία που μπορούν να έχουν η συντροφιά, η εμπιστοσύνη και η ανθρώπινη επαφή στις δύσκολες στιγμές.
