Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΣυγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες

Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες

Ουκρανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στην Πάτρα, κρατώντας σημαίες  με μηνύματα για την ειρήνη, για τις χαμένες πατρίδες και το δράμα που ζει ο Ουκρανικός λαός μετά την εισβολή της Ρωσίας, συμμετείχαν στη σημερινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ

Όπως ανέφερε o πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος»  Μιχάλης Ροδόπουλος, οι ενήλικες από την Ουκρανία, ήρθαν ως πρόσφυγες στην πόλη μας καθώς και συμπολίτες μας με Ουκρανική καταγωγή.

Σημαιοφόρος της ομάδας μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, και μία άλλη κρατάει το λάβαρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας.

Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ

Επίσης, με σημαία της Ουκρανίας διαστάσεων 4Χ4, που επάνω της θα αναγράφεται η φράση «Χαμένες Πατρίδες», η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, η μητέρα με τα τρία της παιδιά, που έλκουν καταγωγή από την Πελοπόννησο, καθώς η οικογένεια του πατέρα φέρεται να έχει τις ρίζες της στην Επανάσταση του 1821.

Την ελληνική σημαία, επίσης διαστάσεων 4Χ4 κρατούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τέσσερα ελληνόπουλα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια που φοιτούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, που αρχικά ήρθαν, σε επαφή με τον σύλλογο για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και έκτοτε είναι δίπλα στους πρόσφυγες.

Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ Συγκίνηση στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες ΦΩΤΟ

Πηγή: pelop.gr

Τα πιο σημαντικά