Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη: Εκατό φαναράκια για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

2 Σεπτεμβρίου, 2022 3:06 ΠΜ
More videos

Εκατό φαναράκια για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή άναψαν συμβολικά στην πλατεία του Λευκού Πύργου το βράδυ της Πέμπτης, στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Aντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού.

Με τίτλο “για τις ψυχές που χάθηκαν” η εκδήλωση συνοδεύτηκε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς, και τον συγκλονιστικό χορό “Φωτιές”, ο οποίος αναπαριστά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης.

Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη: Εκατό φαναράκια για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή [Εικόνες - Βίντεο]

Σύμφωνα με το thestival.gr, δεκάδες πολίτες στάθηκαν στο σημείο της εκδήλωσης ώστε να παρακολουθήσουν τη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι καμπάνες στους Ιερούς Ναούς της πόλης χτυπούσαν πένθιμα, λόγω της “μαύρης” επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922, όταν περίπου 900.000 Μικρασιάτες εκδιώχθηκαν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Θεσσαλονίκη Μικρασιατική ΚαταστροφήΟ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρευρέθηκε στην εκδήλωση στέλνοντας σύντομο χαιρετισμό. “Αν μια πόλη οφείλει να τιμήσει τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και τη φλόγα αναμμένη αυτή είναι η Θεσσαλονίκη. Η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία που υποδέχθηκε όλους αυτούς τους πρόσφυγες και μπόλιασαν τις πόλεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.
Θεσσαλονίκη Μικρασιατική Καταστροφή