Συγκίνηση και δέος! «Ζωντάνεψε» εικόνα του Χριστού στο Άγιον Όρος

28 Αυγούστου, 20205:31 ΜΜ
More videos

Βαθιά συγκίνηση και δέος επικρατούν εδώ και μήνες στο Περιβόλι της Παναγίας λόγω ενός ζωντανού θαύματος που από την πρώτη στιγμή ακούστηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αθωνα και ήδη κάνει το γύρω του διαδικτύου.

Στους Αγιορείτες μοναχούς φανερώνεται καθημερινά η παρουσία του Θεού. Σε αυτή την περίπτωση γίνεται αντιληπτό από όλους τους προσκυνητές ένα μοναδικά ξεχωριστό περιστατικό, το οποίο συμβαίνει στο ιερό κελί της Αγίας Τριάδας στην Προβάτα του Αγίου Όρους και το διηγούνται έκπληκτοι θέλοντας να το κάνουν γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα αναδείχθηκε στο romfea.gr και, όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης στο κείμενό του, είχε πληροφορηθεί για το συγκεκριμένο συμβάν πριν από περίπου εννέα μήνες, αλλά πριν από λίγες ημέρες κατάφερε να επισκεφτεί το μέρος. Όπως αναφέρει, όταν έφτασε εκεί και αντίκρισε το επαναλαμβανόμενο θαυμαστό γεγονός, πραγματικά δεν πίστευε στα μάτια του. Το βήλο της Ωραίας Πύλης, δηλαδή το ξύλινο χώρισμα που βρίσκεται πίσω από τη θύρα και απεικονίζει τη μορφή του Χριστού ως Μεγάλου Αρχιερέα, σείεται μυστηριωδώς και ανεξήγητα, σαν κάποιο χέρι να βρίσκεται εκεί θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βήλο άρχισε να κινείται επί τρεις ημέρες πριν από μήνες και συγκεκριμένα από τις 20 ως τις 23 Νοεμβρίου 2019, ενώ από την Πέμπτη της «βουβής» εβδομάδας, δηλαδή πριν από τη Μ. Εβδομάδα, έως σήμερα κινείται συνεχώς. Αυτό το γεγονός γίνεται καθημερινά αντιληπτό από όλους τους μοναχούς και τους λαϊκούς που επισκέπτονται τον ιερό ναό του κελιού. Με συγκίνηση και μην μπορώντας να κρατήσουν τα δάκρυά τους, οι προσκυνητές κάνουν λόγο για τη φανέρωση του Κυρίου. Πολλοί, μάλιστα, το χαρακτηρίζουν σημάδι για όσα συμβαίνουν, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η εικόνα του Μεγάλου Αρχιερέως έχει μία αργή αλλά σταθερή κίνηση, χωρίς να αποδίδεται σε φυσικά αίτια ή ανθρώπινη παρέμβαση. Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό το εν λόγω συμβάν, μοναχοί του Ορους κατέβαλαν προσπάθεια να σταματήσουν την κίνηση του βήλου, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Κατόπιν, τοποθετήθηκαν αρκετά αναμμένα κεριά γύρω από την Ωραία Πύλη, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει φυσική ροή αέρος η οποία να προκαλεί την κίνηση, αλλά αποδείχθηκε ότι η φλόγα ήταν σταθερή και ακίνητη σε αντίθεση με την εικόνα του Κυρίου Ιησού. Για το περιστατικό έλαβαν γνώση η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και οι αστυνομικές Αρχές.

Πηγή: espresso

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News