Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Με τιμές αρχηγού κράτους και έντονο το αίσθημα της πνευματικής συγκίνησης που διακατείχε κλήρο και λαό εξήλθε σήμερα το πρωί από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το ανεκτίμητο κειμήλιο που φυλάσσεται στο Άγιον Όρος επί αιώνες.
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, κόμισε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, συνοδευόμενος από Βατοπαιδινούς πατέρες και στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Το ιερό κειμήλιο μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους και αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Ιερισσού, όπου πλήθος πιστών, οι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι της Εκκλησίας το υποδέχθηκαν με κατάνυξη και σεβασμό.
Από την Ιερισσό, η Αγία Ζώνη μεταφέρεται στην Καρδίτσα, όπου θα τεθεί σε πολυήμερο προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaorthodoxias.gr, το κειμήλιο θα παραμείνει εκεί για επτά ημέρες, στο πλαίσιο εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που αναμένονται να προσελκύσουν χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.
Η Αγία Ζώνη θεωρείται το μοναδικό σωζόμενο εγκόσμιο αντικείμενο της Παναγίας και η παρουσία της εκτός Αγίου Όρους πραγματοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Η αποστολή της, με πλήρη λιτανευτική και τιμητική συνοδεία, φανερώνει την έντονη πνευματική σχέση της Ορθοδοξίας με την Παναγία και το Άγιον Όρος.
Βίντεο από voria.gr
Η Καρδίτσα υποδέχθηκε αυτό το μοναδικό γεγονός, με τις καμπάνες να χτυπούν ήδη πανηγυρικά.
Πηγή: vimaorthodoxias.gr