Συγκίνηση για την φάλαινα που «επέλεξε» να βγει στον Άλιμο για βοήθεια: Πάσχει από σοβαρή πάθηση

28 Ιανουαρίου, 2022 4:16 ΜΜ
More videos

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το κήτος έδιειξαν αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η σοβαρότατη περιπέτεια που περνάει το κήτος που βγήκε στα ρηχά στον Άλιμο το πρωί της Παρασκευής και μοιάζει με φάλαινα αν και στην πραγματικότητα είναι ένα φαλαινοδέλφινο ζιφιός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκε το κήτος με την παρέμβαση ειδικά εκπαιδευμένου κτηνίατρου και νοσηλευτή έδειξαν ότι τα λευκά αιμοσφαίρια του ζιφιού είναι υψηλά δείγμα ότι πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια, πιθανότατα εγκεφαλίτιδα.

Όπως λένε, μάλιστα, ειδικοί αυτός και όχι κάποιος τραυματισμός που υπέστη είναι ο λόγος για τον οποίο το μεγαλόσωμο ζώο βάρους περίπου 250 κιλών και μήκους περίπου 3 μέτρων «επέλεξε» να έρθει στα ρηχά αναζητώντας βοήθεια.

Στο κήτος έχει χορηγηθεί ειδικά προσαρμοσμένος ορός αλλά και μια κορτιζονούχα ένεση αλλά οι προβλέψεις των επιστημόνων δεν είναι ευοίωνες για την τύχη του ζώου.

Στην περιοχή βρίσκονται εθελοντές του εξειδικευμένου στη διαχείριση κητωδών δικτύου Αρίωνα, νοσηλευτής από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και εξειδικευμένος στα κητώδη κτηνίατρος ενώ συνδρομή παρέχει και το Λιμενικό.

Εκτός από την σοβαρή πάθηση, το κήτος, σύμφωνα με την κτηνίατρο, Ευγενία Σκουντζού, έχει υποστεί κάταγμα στη γνάθο. «Το σίγουρο είναι, επίσης, ότι το κητώδες βγήκε έξω για να αναζητήσει βοήθεια και δεν ξέρω ακόμα πώς θα το βοηθήσουμε» πρόσθεσε η κυρία Σκουντζού.

Παρόλα αυτά η ίδια είπε «δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις» προσθέτοντας ότι «αν μπορεί το κητώδες θα το οδηγήσουμε προς τα έξω αλλά δεν ξέρουμε αν μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα».

Δείτε φωτογραφίες: